Vágólapra másolva!
A spanyol Juan Antonio Flecha nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny tizenegyedik szakaszát, összetettben továbbra is a címvédő amerikai Lance Armstrong áll az élen. Bodrogi László, a centenáriumát ünneplő viadal egyetlen magyar indulója a mezőnnyel együtt, 42 másodperc hátránnyal a 81. helyen ért célba.

Képgaléria - életképek a Tourról

A keddi "pihenős" etap és a szerdai szünnap után még csütörtökön sem erőltették meg magukat a kerekesek, hiszen ismét több, az összetettben esélytelen szökevényt engedtek el, akik éltek is a felkínált lehetőséggel. A nyolcfős csoportból végül Flecha került ki nyertesen, ugyanis 12 km-rel a befutó előtt, kitűnő pillanatban otthagyta társait, így övé lett a szakaszgyőzelem. A mezőny jelentős része minden bizonnyal a pénteki egyéni időfutamra és szombattól keddig tartó pireneusi etapokra tartalékolt.

Kemény fellépést ígérnek a Tour de France szervezői a kerékpárosokat megzavaró tüntetőkkel szemben. "Egyre többen akarják felhasználni a körversenyt demonstrációkra. Ha ezek a csoportok egyeztetnek velünk, hajlandók vagyunk tárgyalni a lebonyolításról, ha viszont megtámadják a kerekeseket, vagy feltartóztatják a karavánt, szabad kezet adunk a biztonságiaknak" - jelentette ki Jean-Marie Leblanc versenyigazgató.

Figyelmeztetésének előzménye, hogy az idei Tourt kedden incidens zavarta meg: a bebörtönzött parasztszövetségi vezető, Jose Bove szabadlábra helyezését követelő tüntetők rövid időre leállították a mezőnyt Gap és Marseille között.

Mindent egy helyen az Eb-ről