Vágólapra másolva!
Egy héttel a lyoni Világkupa után szombaton és vasárnap Németországban, Cottbusban szerepelnek Vk-versenyen legjobb tornászaink.

A Világkupa-sorozat soron következő versenyén öt versenyzőnk próbál szerencsét, a férfiaknál az Európa-bajnok Berki Krisztián lólengésben, a vb-bronzérmes Gál Róbert talajon és ugrásban, Király Roland gyűrűn, Hidvégi Vid lólengésben, a nőknél Gombás Laura ugrásban, gerendán, felemáskorláton és talajon is indul.

A rutinos Berki és Gál esetében egyértelműen a fináléba jutás az elvárás. A múlt hét végén Lyonban Berki lólengésben harmadik, Gál talajon negyedik lett. A két évvel ezelőtti ifi Eb-n lólengésben ezüstérmes Hidvégi ugyancsak beverekedheti magát a döntőbe kerülhet, a legnehezebb dolga a fináléba kerülés szempontjából Királynak lesz.

"Az elmúlt napokban Budapesten készültem, nem mentem le a többiekkel a tatai edzőtáborba, és mennyiségileg jóval többet edzettem, mint általában egy-egy verseny előtt szoktam. Edzőmmel úgy éreztük, ez belefér még a felkészülésbe, hiszen nem most kell a legjobb formát mutatnom. Lyonhoz képest taktikát váltottunk, a selejtezőben a sima, egész fordulatos leugrást teljesítem a dupla fordulatos helyett. Azt pedig majd meglátjuk, hogy a fináléban szükség lesz-e a dupla fordulatosra" - nyilatkozta elutazás előtt Berki Krisztián, Gál Róbert pedig a következőket mondta el: "Én Tatán készültem, főleg az ugrásra erősítettem rá, hiszen szeretnék itt is fináléba kerülni. Jó formában érzem magam, remélem, összejön mind két döntő, és éremmel jövök haza."

Mindent egy helyen az Eb-ről