A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!

Japán legenda segítette szinkronúszóinkat

Nem akármilyen segítséget kaptak a magyar szinkronúszók az Európa-bajnoki felkészülés hajrájában. A sportág egyik legnagyobb egyénisége, a négyszeres olimpiai ezüstérmes japán Mija Tacsibana két héten át figyelte válogatottunk edzésmunkáját, s látta el tanácsokkal a magyar lányokat és szakvezetőiket.

Az Atlantában bronzot nyerő, majd Sydneyben és Athénben párosban és csapatban egyaránt második helyen záró Tacsibana a Világ Olimpikonjainak Szövetsége (WOA) révén került kapcsolatba a magyar szinkronosokkal. "Természetesen ebben a fázisban már nem szabad beleszólni a koreográfiába, változtatni azon; azt igyekeztem elérni, hogy a lányok mozdulatai minél jobban közelítsenek a világszínvonalhoz" - mondta a japán klasszis. "Azaz igyekezzenek még jobban a víz színe fölé jönni, legyenek a lehető legdinamikusabbak az elemek, gyorsan, és persze szinkronban adják őket elő."

Tacsibana szerint a sportág túl fiatal ahhoz Magyarországon, hogy már most jó eséllyel pályázzunk előkelő helyezésre, a cél ugyanakkor egyértelmű: minél jobban megközelíteni a világ legjobbjainak számító oroszokat. A jelenleg az Egyesült Államokban edzősködő japán hölgy - akinek 2001-ben összejött az, ami az olimpiákon egyszer sem, azaz az oroszokat megelőzve aranyérmes lett a világbajnokságon - úgy véli, a lányok tehetségesek, azaz akár a fináléba is bekerülhetnek, ám hogy ez végül sikerül el, az elsősorban rajtuk múlik, no és természetesen némiképp a bírókon is...

Az Európa-bajnokság első öt napján Budapesten kizárólag a szinkronúszó-események zajlanak majd (no és bónuszprogramok, azaz a magyar férfi vízilabdázók két barátságos mérkőzése, valamint a műugróbemutatók): a szép hölgyek csodás élményt ígérő versengésének elődöntőire 400 és 1000, a hétvégi döntőkre pedig 800 és 2000 forintért kaphatóak a jegyek az IBUSZ-irodákban és a lottózókban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!