A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A világbajnok szlovén Primoz Kozmus és a vb-bronzérmes orosz Alekszej Zagornij is Pars Krisztián ellenfelei között lesz a jövő kedden első alkalommal sorra kerülő Németh Pál Memorial elnevezésű nemzetközi kalapácsvető-versenyen, Szombathelyen.

A Sugár úti Sport Centrumban 15 órakor kezdődő eseményen a világ legjobb kalapácsvetői tisztelegnek az év elején elhunyt Németh Pál, minden idők egyik legjobb kalapácsvető-edzőjének emléke előtt.

A szervezők szerdán hozták nyilvánosságra az indulók listáját, a mezőnyben - az All-Athletics tájékoztatása szerint - ott lesz a berlini vb első, harmadik és negyedik (Pars) helyezettje mellett az ötödikként zárt német Sergej Litvinov, a horvát színekben versenyző, vb-hetedik Haklits András és az Ázsia-bajnok kuvaiti Ali el-Zenkawi (akinek édesanyja magyar) is.

A nők viadalában a berlini vb bronzérmese, a szlovák Martina Hrasnová a legnagyobb név, mellette dobókörbe lép a korábbi világrekorder orosz Tatyjana Liszenko és a vb-negyedik német Kathrin Klaas is.

A nőknél három magyar induló lesz: a korábbi vb-negyedik, Eb-ötödik Divós Katalin, a két évvel ezelőtti debreceni U23-as Eb-n ötödik Németh Noémi és az idei junior Európa-bajnoki ezüstérmes Ozorai Jenny.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!