A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Chad Dawson és Antonio Tarver szombati címmeccse előtt Erdei Zsoltról beszélt Jim Lampley, az HBO kommentátora, aki szerint a magyar világbajnok elismertsége sporttörténeti mélypontot jelent az eredményeihez képest. Erre a véleményre reagált később a boxing.fanhouse.com újságírója, aki ugyancsak kemény kritikát fogalmazott meg Erdeivel szemben. 

A Las Vegas-i összecsapás előtt a félnehézsúly jelenlegi helyzetéről esett szó a gálát közvetítő HBO műsorában, ennek kapcsán Lampley a következőket mondta: "Itt van Erdei Zsolt, aki egészen hosszú ideje őrzi a címét. 30-0-ás rekordjával a sport történetében valószínűleg ő a legkevésbé tisztelt és a leginkább semmibe vett hosszú ideje veretlen világbajnok."

A témához a boxing.fanhouse.com-on megjelent írásában később egy másik amerikai szakértő is hozzászólt. "Kemény szavak ezek, de nehéz lenne vitatkozni Lampleyvel. A WBO világbajnoka teljesen ismeretlen az Egyesült Államokban. Bár a Ring Magazine több mint öt éve a legjobb tíz bokszoló között tartja nyilván, ha megjelent volna az említett Tarver vs Dawson gálán, valószínűleg anélkül kellett volna végigsétálnia a Hard Rock Hotelben, hogy bárki is autogramot kért volna tőle. Szomorú, hogy valai ilyen messzire eljuthat a karrierjében anélkül, hogy találkozna például Dawsonnal, Tarverrel, Calzaghéval vagy Bernard Hopkinsszal, de ilyen a boksz. Erdei legjobb győzelme a Hugo Garay elleni 2005-ös megosztott pontozásos siker, de a rekordja nagyon sovány, így Lampleynek igaza van, Erdei egy veretlen bajnok, akit könnyű semmibe venni" - írta Michael David Smith, akit 2007-ben az év bloggerének választott meg a Sports Illustrated.

Erdeit nem először éri hasonló kritika az Egyesült Államokból, a magyar világbajnok ezekre reagálva korábban többször elmondta, ő is szeretne megütközni a súlycsoport legnevesebb bokszolóival, de nem rajta múlik, milyen meccseket szervez meg számára az Universum.

Forrás: www.profiboksz.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!