Vágólapra másolva!

Sebestyén örül, hogy olimpiázhatott, német bravúrarany alpesi síben

Sebestyén Júlia a 17. helyen zárt a női műkorcsolyázók között a vancouveri téli olimpia csütörtöki versenynapján, a számban koreai aranyérem született. Junior korú versenyző nyerte a női alpesí sízők óriás-műlesiklását, itt Berecz Anna 42. lett. A kanadai női hokisoknak már megvan az arany, amelyre a férfiak is nagyon vágynak.

Sebestyén Júlia kétszer is hibázott kűrjében a vancouveri téli olimpián, egyszer a kezét tette le, egyszer pedig beragadt a lába, ennek ellenére 93,80-as pontszámánál kaphatott volna jobbat is a bíróktól. Sebestyén a 13. helyen állt a rövid program után, ám a szabad korcsolyázás során mutatott teljesítménye csak az összetett 17. helyéhez volt elegendő. "Örülök neki, hogy a tavalyi sérülésem után visszatértem, és újra itt lehettem a legjobbak között" - értékelt a verseny után Sebestyén. A versenyt a fantasztikus programot bemutatott dél-koreai Kim Ju Na nyerte, megszerezve ezzel hazája első olimpiai aranyát a sportágban.

A női alpesi sízők óriás-műlesikló számában nagy meglepetésre a német Viktoria Rebensburg diadalmaskodott. A 20 éves győztes a szám junior világbajnoki ezüstérmese, de a felnőttek között még egyetlen Világkupa-futamot sem nyert. Mögötte a szakág specialistájának számító, világbajnoki ezüstérmes szlovén Tina Maze a szuperóriás-műlesikláshoz hasonlóan második lett, míg a lesiklásban bronzérmes, az első sorozat után még élen állt osztrák Elisabeth Görgl ezúttal is harmadik helyen zárt. Berecz Anna a 42. helyen zárt.

A sífutók 4x5 km-es női váltójában Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Marit Björgen összeállítású norvég négyes nyerte. Björgen harmadik aranyérmét szerezte Kanadában, ezzel ő a most zajló ötkarikás játékok legeredményesebb sportolója.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

További képekért kattintson a fotóra!

Az északi összetett egyéni nagysánc számában kettős amerikai siker született: az aranyérem a világbajnoki címvédő Bill Demong nyakába került, míg az ezüstöt Johnny Spillane nyerte. A síakrobaták férfi ugrását a fehérorosz Alekszej Grisin nyerte.

Van már Kanadának jégkorong-aranyérme, a női válogatott a döntőben két góllal legyőzte a nagy rivális Egyesült Államok csapatát. A győzelemből shutouttal vette ki a részét a magyar származású kapus, Shannon Szabados, akit az olimpia legjobbjának is megválasztottak.

Menetelnek a hazaiak curlingben is, a férfi és női válogatott is bejutott a fináléba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!