A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Imre Géza bronzérmes a svédországi párbajtőr GP-n

Imre Géza a harmadik helyen végzett szombaton a férfi párbajtőrözők stockholmi Grand Prix-viadalán.

A svédországi verseny honlapja szerint Imre a lengyel Robert Andrzejukot győzte le 15-11-re a 64-es tábla első fordulójában, majd a 32 között Boczkó Gábort verte 15-9-re. A negyeddöntőbe kerülésért az ukrán Makszim Hvoroszton jutott túl 15-12-vel, aztán a svéd Carl Frisellt verte 15-7-re. Az elődöntőben a későbbi győztes dél-koreai Jung Szeung Hva állította meg 15-13-as eredménnyel.

A főtáblán még két magyar volt érdekelt: Somfai Péter Boczkóhoz hasonlóan a második körig jutott, míg Peterdi András az első fordulóban vereséget szenvedett. Somfai 23., Boczkó 30., Peterdi 62. lett a 192 fős mezőnyben. Vasárnap csapatversenyt rendeznek a svéd fővárosban.

A tőröző Varga Gabriella hatodik Olaszországban

Legjobb magyarként Varga Gabriella hatodik helyen végzett szombaton a női tőrözők torinói Grand Prix-viadalán. A nemzetközi szövetség honlapja szerint Varga német és olasz vívó legyőzésével jutott el a legjobb 16-ig, ott az aktuális világbajnok orosz Ajda Sanajavát verte 15-8-ra, majd a negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes dél-koreai Nam Hjun Hitől kapott ki 13-7-re.

A 64-es táblára még két magyar került fel: Mohamed Aida 16., Varga Katalin pedig 50., lett a 118 fős mezőnyben. Vasárnap csapatversenyt rendeznek az észak-olasz nagyvárosban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!