A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal szettelőnyről kapott ki Ivan Ljubicictől az Indian Wells-i tenisztorna szombat esti elődöntőjében. A másik ágon Andy Roddick Robin Söderlinget ejtette ki, szintén döntő játszmában.

Rafa Nadal sérülése után is jó formában játszott a 9 millió dollár összdíjazású kaliforniai tornán, de művét nem tudta befejezni: az elődöntőben vereséget szenvedett Ivan Ljubicictől.

A 31. születésnapja másnapján pályára lépő horvát teniszező a vesztes nyitószett után jelesre vizsgázott küzdőképességből.

"A meccs kulcsa a második játszma hatodik játéka volt, ahol semmi-40-ről kellett megvédenem az adogatásomat. Utána valamivel nyugodtabb lettem és agresszívebben kezdtem játszani" - értékelt a 20. kiemelt horvát játékos.

A mérkőzés rövidítéssel dőlt el, Nadal mindössze egyetlen pontot tudott szerezni a roppant koncentrált Ljubicic ellen.

"Talán pályafutásom legnagyobb meccsét játszottam. Negyedszer jutottam Mestertorna döntőjébe, remélem, ezúttal meg is nyerem" - mondta az örömmámorban úszó Ljubicic, akire egy hazai ellenfél, Andy Roddick vár a fináléban.

A másik elődöntőben az amerikai igen passzív játékkal győzte le Robin Söderlinget.

Pontosabban a svéd önmagát verte meg: jóval többet kezdeményezett, támadott, így amikor ment neki a játék, Roddicknak esélye sem volt. Máskor viszont számos nem kikényszerített hibát vétett a svéd, döntő pillanatokban rontott, és ez a hullámzó teljesítmény elég volt a saját adogatásainál többnyire stabil Roddicknak a győzelemhez.

Akár Ljubicic, akár Roddick nyeri a tornát, Indian Wells új győztest ünnepel majd. A döntőt vasárnap, magyar idő szerint 22.45-től játsszák.

Indian Wells, férfiak, elődöntő:
Ivan Ljubicic (horvát, 20.) - Rafael Nadal (spanyol, 3) 3:6, 6:4, 7:6 (1)
Andy Roddick (amerikai, 7) - Robin Soderling (svéd, 6) 6:4, 3:6, 6:3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!