Vágólapra másolva!

Oral nem bírt vérző ellenfelével a ringben

Több padlózással tarkított mérkőzésen védte meg harmadízben IBF középsúlyú világbajnoki címét Sebastyan Sylvester. A német bokszoló egy vétlen fejelés miatt erősen vérzett a harmadik menetben, ám ezt ellenfele, Mahir Oral nem tudta kihasználni.

Sylvester szombaton este a rostocki Sauerland Event által jegyzett profgálán lépett szorítóba, ellenfele pedig a szintén német állampolgárságú, de török származású, az IBF ranglistáján tizedik helyen található Mahir Oral volt.

Az összecsapást a magasabb, hosszabb karú Oral kezdte aktívabban, és agresszív, folyamatosan előremozgó harcmodorával megpróbálta presszió alá helyezni a címvédőt. A hátrálásra kényszerülő Sylvester nem esett kétségbe a számára kényelmetlenebb szituációtól, és feszes védekezéssel, sok elhajlással, valamint erőteljes kontraakciókkal igyekezett kompenzálni a kihívó relatíve pontatlan rohamait.

Sylvester a második menetben egy vétlen összefejelést követően megsérült, de a jobb szemöldökén keletkezett függőleges vágást megfelelően lekezelték a segédei a szünetben, és egy rövid zavart leszámítva - amit Oral képtelen volt érdemben kihasználni - nem okozott számára gondot a kezdetben erősen vérző sebesülés.

A negyedik felvonásban Sylvester robbantott, és fejen találta riválisát, a szédült Oral hosszú másodpercekig csak nyelte a világbajnok bombáit, de végül - kisebb csodaként - kihúzta lábon a gongig. Ekkor úgy tűnt, idő előtt befejeződhet a mérkőzés, ugyanis a kombinatívabb, testre és fejre is keményen dolgozó Sylvester szétzilálta Oral védekezését. A kihívó nagyot küzdött, és bár a nyolcadik, kilencedik és tizenegyedik menetben is padlóra került Sylvester testre mért ütéseinek következtében, végül a pontozók döntötték el a találkozó sorsát.

Tizenkét menetet követően egyhangú döntés született, és a 117-107, 119-106, 117-107 arányú pontozás a Karsten Röwer által felkészített 30 éves Sylvesternek kedvezett, aki a címvédéssel párhuzamosan 34. profi győzelmét is elkönyvelhette.

www.profiboksz.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!