Vágólapra másolva!
Nagyszerűen futott első 2010-es versenyén Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere, aki a Philadelphiában rendezett hétvégi váltógálán repítette győzelemre 4x100 méteres stafétáját.

A klubtársaiból álló váltó utolsó embereként a jamaicai sztár 8,79 mp alatt teljesítette az utolsó százat, ami minden idők egyik legjobb futásának számít. Bolt ideje csupán hat századdal marad el Asafa Powellnek a pekingi olimpián, a jamaicaiak utolsó embereként száguldott 8,73-as eredményétől, aminél hivatalosan még soha senki nem tette meg sebesebben a távot. A Bolt fémjelezte csapat 37,90 mp-cel ért célba.

"Mondtam a fiúknak, hogy nagy előnnyel szeretném kapni a botot, mert nem akartam nagyon megerőltetni magam" - viccelődött a 23 éves sprinter, akinek a kedvéért megtelt a philadelphiai stadion, azaz 54 310-en látogattak ki a versenyre.

Bolttal ellentétben a 100 m másik két meghatározó alakja, az amerikai Tyson Gay, illetve Powell nem futott szombaton. A férfi 4x100 mellett a többi szám szinte eltörpült, pedig kifejezetten színvonalas futást hozott a női 4x100 is, melyen a világbajnok jamaicai staféta a tavaly augusztusi berlini vb-n kizárt amerikai csapat ellen futott, és veszített. A győztes staféta 42,74 mp-et ért el.