Vágólapra másolva!
November 10-én, Hamburgban mérkőzik meg egymással a WBA/WBO/IBF szervezetek nehézsúlyú bajnoka, Vlagyimir Klicsko és a lengyel Mariusz Wach. Utóbbi szerint csak kiütéssel nyerhet, Klicsko már jól ismeri a hasonló szövegeket, és megjegyezte: a szorítóban vége lesz a bohóckodásnak.

Ez az ütőtáv új lesz Klicskónak

"Pontozással szinte lehetetlen megverni egy olyan világbajnokot, mint Vlagyimir Klicsko. Nem marad tehát más választásom, mint kiütni őt. Nem akarom megmondani, hogy a nyolcadik, vagy kilencedik menetben jön-e majd a KO. Azt sem tudom, hogy biztosan akarom-e bántani őt, hiszen lehet, hogy a fickó, akit utoljára kiütöttem, még mindig kórházban van."

Klicsko persze már jól ismeri ezeket a sablonokat: "Szóval, az a kérdés, hogy ki akarsz-e ütni, vagy nem? Hát, ezt neked kell eldöntened. A kiütés a legtisztább győzelem az ökölvívásban és a közönség is ezt várja tőlünk. Sokan szövegeltek már az állítólagos üveg államról, Wach pedig ugyanúgy kiütésről beszél, mint jónéhány előző ellenfelem."

Azért az ukrán is elpöttyintett egy-egy szigorúbb mondatot: "A dolog most a nagyotmondásról, meg a szórakoztatásról szól, de ha a szorítóba lépünk, minden mókának vége. Wachnak is ki kellett volna állnia Corrie Sandersszel, vagy Lamon Brewsterrel, hogy megtudja, milyen kemény volt ellenük bokszolni, a szövegei a kiütésről pedig csak erősítik az elszántságomat."

www.profiboksz.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!