Vágólapra másolva!
Nem védheti meg címét a svájci Roger Federer a cincinnati keménypályás férfitenisz-tornán, miután Novak Djokovic és Andy Murray után ő is kiesett a negyeddöntőben. A 17-szeres Grand Slam-győztest a spanyol Rafael Nadal verte három játszmában.

Az első szettet Federer irányította, kétszer is volt bréklabdája, ezek közül elég volt egyet értékesítenie, hogy 7:5-re nyerjen. A második játszmában Nadal adogatásai feljavultak, 6:4-gyel egyenlített, és a harmadik, döntő szettben még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, öt bréklabdához is jutott (Federer egyhez sem), így végül 6:3-ra a spanyol győzött.

"Elégedett vagyok magammal. Hogy nyerhettem-e volna? Kellett-e volna nyernem? Ki tudja? Az biztos, hogy Rafa magabiztossága, és ahogy játszott elég volt a sikeréhez" - nyilatkozta a svájci.

Másfél játszmán keresztül semmit sem tudtam kezdeni a szerváival, könnyedén nyerte a saját adogatásait. Aztán csak megtaláltam az ellenszert" - mondta Nadal.

A két klasszis 31. alkalommal meccselt egymással, Nadal 21. győzelmét aratta, és idén már harmadszor nyert Federer ellen: Indian Wellsben 6:4, 6:2-re, Rómában 6:1, 6:3-ra győzött.

Eredmények, negyedödntő:
Nadal (spanyol, 4.) - Federer (svájci, 5.) 5:7, 6:4, 6:3
Isner (amerikai) - Djokovic (szerb, 1.) 7:6, 3:6, 7:5
Del Potro (argentin, 7.) - Turszunov (orosz) 6:4, 3:6, 6:1
Berdych (cseh, 6.) - Murray (brit, 2.) 6:3, 6:4

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!