Vágólapra másolva!
Dwyane Wade emblematikus alakja volt az észak-amerikai profi kosárlabdaligának (NBA), hatása a játékra megkérdőjelezhetetlen. Ugyanakkor Wade egy podcastben nem kevesebbet állított, hogy szerinte utolérhette volna Michael Jordant, ha nincsenek a sérülései.

Az olimpiai bajnoki címmel is rendelkező korábbi NBA-sztár egy másik egykori kiválóság, Carmelo Anthony podcastjében beszélt arról, hogy karrierje elején komolyan úgy gondolta, letaszíthatja a trónról Michael Jordant, és ő lehet a kosárlabdázás legnagyobb alakja, azaz a GOAT. 

Önbizalomból nincs hiány

Nem én vagyok minden idők legjobb dobója, de rengeteg másban nagyszerű voltam. Senki sem tudta, hogy állítsanak meg a meccsen... A sérüléseim előtt úgy voltam, hogy utolérem Michael Jordant."

 - mondta a 42 éves NBA-bajnok.

Ha Wade 16, NBA-ban eltöltött szezonját nézzük, akkor valóban sikerült maradandót alkotnia, hiszen már második évesként 24,1 pontot átlagolt a ligában, de 2006-tól megérkeztek a sérülések, váll és aztán a térdproblémák, és némiképp megtört az ígéretesen induló pályafutás. Egyébként Wade három bajnoki címet szerzett az NBA-ban a Miami Heat játékosaként (2006-ban, 2012-ben és 2013-ban), valamint pályafutása során rengeteg egyéni elismerésben is részesült.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!