Auschwitz hiénájához hasonlították a magyar származású teniszezőnőt

Bacsinszky Tímea, tenisz
FRANCE, Paris : Switzerland's Timea Bacsinszky celebrates after winning a point against Belgium's Alison Van Uytvanck during the women's quarter-finals of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on June 3, 2015. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
Vágólapra másolva!
Botrányt okozott a Mundo Deportivo nevű spanyol lap újságírója, aki egy náci háborús bűnöshöz hasonlította Bacsinszky Tímeát.

A magyar származású, de svájci színekben versenyző Bacsinszky a pekingi torna döntőjében a spanyol Garbine Muguruzával játszott, aki 7:5, 6:4-re nyert, és ezzel pályafutása második tornagyőzelmét aratta.

A meccsről írt tudósításában a Mundo Deportivo újságírónője, Emilia Landaluce azt írta, Bacsinszky erőtől duzzadó, de hatékony teniszt játszott.

Bacsinszky szurkolói kiakadta a spanyol lap írásán Forrás: AFP/Dominique Faget

Grese 19 éves korától szolgálta a nácikat

"Bacsinszky olyan brutálisan ütötte meg a labdákat, hogy könnyű lenne őt beleképzelni Irma Grese helyébe, az auschwitzi koncentrációs tábor egyik hírhedt őrének szerepébe, aki halálra kínozta a rabokat" - írta Landaluce.

Grese 1942 nyarán, 19 évesen került a ravensbrücki koncentrációs táborba, majd 1943 márciusában Auschwitzba helyezték át.

Fiatal kora ellenére 30 ezer rab fölött őrködött, és kegyetlen stílusa miatt az Auschwitz hiénája névvel illették.

Gresét a háború után halálra ítélték, és 1945. decemberében felakasztották.

Azzal mentegetőzött, hogy csak vicc volt

Érthető ezek után, hogy Svájcban komoly felháborodás követte Landaluce cikkét. A Blick megkereste a spanyol újságírónőt, aki azzal védekezett, hogy csak viccelni akart, és szerinte az olvasók tisztában voltak vele, hogy a hasonlatot nem gondolta komolyan.

Azt is hozzátette, hogy szeretne bocsánatot kérni, mert egyébként csodálja Bacsinszky játékát,

és csak azt próbálta kifejezni, hogy milyen erőteljes stílust képvisel.

Mindent egy helyen az Eb-ről