Cseh : 100 pillangón még lehet valami jó

A győztes Cseh László mutatja aranyérmét a 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Kazany, 2015. augusztus 5. A győztes Cseh László mutatja aranyérmét a 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Cseh László a kazanyi úszóvébén szerzett aranya után nem érez elégtételt amiatt, hogy voltak, akik már leírták.

Szűcs Tamás helyszíni tudósítása Kazanyból

"Nagyszerű ez a győzelem! Kérdezzetek, most mindenben benne vagyok! Ötvenen ugye gyors vagyok, kétszázon állóképes, úgyhogy a kettő közt még lehet valami jó is, szóval várom még a 100 pillangót is - kezdte nevetve a 10 év után újabb világbajnoki címet szerző Cseh László, aki nem szégyellte: célba éréskor valóban könnyekig meghatódott.

Amikor azt kérdezték tőle volt-e olyan pillanata a futamnak, amikor visszagondolt az elmúlt hónap történéseire, Cseh azt válaszolta, hogy a döntőben nem, de már jóval előtte egyértelművé vált számára, hogy jól döntött, amikor váltott. Cseh ugyanis tavaly decemberben szakított Turi Györggyel, és tért vissza gyerekkori edzőjéhez, Plagányi Zsolthoz.

Jó úton vagyok a riói felkészülésben

"Ez volt az az út, amit nekem választanom kellett! Nagyon jól sikerültek az eddigi versenyek, és szerintem ezek után is menni fogok előre, bizakodó vagyok" - mondta az immáron kétszeres világbajnok klasszis, aki hozzátette, olyan régen volt a tíz évvel ezelőtti vb-sikere, hogy már el is felejtette, milyen az, amikor igazi esélyesként ugrik a vízbe.

A győztes jutalma Forrás: MTI/Kovács Anikó

"De most nagyon jól hangzik, hogy 10 év után újra vb-aranyat nyertem. A döntő előtt nyugodtabb voltam a szokottnál, bár azért egy picit mindig izgulok belül, de ez szerintem normális. Nagyon jól mentem végig, bár a végére iszonyatosan elfáradtam. Fontos volt, hogy ne kezdjek túl gyorsan, és Chad-re mindig figyeljek. Jó úton vagyok a riói felkészülésben, meglátjuk mi fog kisülni az olimpiából Remélem, hogy a következő nagy sikerre nem kell majd ennyit várni" - fejezte ki a vágyait a 29 éves Cseh.

Új életem van, és élvezem!

Ahogy mindenkinél, úgy az ő pályafutásában is voltak hullámvölgyek, de azt mondta, hogy nem érez elégtételt.

"Ez az eredmény nekem egy olyan visszajelzés, hogy igenis jól tettem, hogy bíztam magamban! Az elmúlt évek során is mondtam, hogy nem megy rosszul az úszás, szép eredményeket érek el, de mindvégig tudtam, hogy sokkal többre vagyok képes. Ez a vb az első jele annak, hogy igazam volt. Hogy mi kellett ehhez? A váltás, a másfajta edzések, a felkészülések megreformálása. Technikai javulás. Igazából nem tudom ezt teljes egészében megfogalmazni, de tény: január óta új életem van, és élvezem!" - mondta Cseh, aki még megköszönte a magyar szurkolóknak a biztatást, és azt ígérte, hogy a továbbiakban is mindent belead majd.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.

Mindent egy helyen az Eb-ről