Idén Babos lett Niculescu mumusa

Babos Tímea, tenisz
Timea Babos of Hungary hits a return against Eugenie Bouchard of Canada during their singles quarterfinal match at the Shenzhen Open WTA tennis tournament in Shenzhen, southern China's Guangdong province on January 7, 2016.
Vágólapra másolva!
Babos Tímea bejutott a negyeddöntőbe a 753 ezer dollár összdíjazású szentpétervári keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 51. magyar játékos a cseh Katerina Siniakova (109.) legyőzése után, csütörtökön a kilencedik helyen kiemelt román Monica Niculescuval (37.) találkozott, aki volt már 28. is a WTA-rangsorban. Babos korábban háromszor kikapott riválisától, de idén januárban, Sencsenben ő nyert 6:1, 6:4-re.

A WTA honlapja szerint a szentpétervári csatában a 22 éves magyar játékos 2:1-nél elvette ellenfele adogatását, 4:1-re elhúzott, ám a mezőnyben egyedülálló nyesett tenyereséről ismert Niculescu sorozatban öt gémet nyerve, 58 perc alatt besöpörte az első szettet.

Babos Tímea már negyeddöntős Forrás: AFP

A második szett hasonlóan kezdődött: Babos ismét 4:1-re meglépett, csakhogy ezúttal nem engedte felzárkózni az öt és fél évvel idősebb románt, hanem 6:1-re kiszerválta a játszmát.

A döntő szett Babos-brékkel indult, s a magyar játékos ismét megtartotta előnyét, majd 2 óra 15 perc elteltével már ünnepelhetett. Ellenfele a negyeddöntőben a második helyen kiemelt olasz Roberta Vinci (16.) lesz, aki döntőt vívott a tavalyi US Openen.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Babos - Niculescu (román, 9.) 4:6, 6:1, 6:3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!