A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic úgy érzi, sokan félreértették a szavait, amikor azt fejtegette, hogy a férfiak több pénzt érdemelnek, mert az ő teniszmeccseiket többen követik.

A szerb világelső az Indian Wells-i torna megnyerése után fejtette ki, hogy szerinte nem jó megoldás, hogy a pénzdíjakat egyformán osztják el a férfiak és a nők között. Ezt megelőzően a kaliforniai torna igazgatója, Raymond Moore hangoztatta, hogy a nőknek térden állva kellene hálálkodniuk, hogy Roger Federer és Rafa Nadal naggyá tették a sportágat.

Az adrenalin és az eufória miatt nem gondolta végig

Mindkét kijelentés nagy vihart kavart, Moore később elnézést kért, aztán pedig lemondott a posztjáról. Djokovic is finomított a mondandóján, első körben azzal mentegetőzve, hogy a győzelem utáni eufória és adrenalin miatt fel volt pörögve, és emiatt nem éppen a legegyértelműbben fogalmazta meg az álláspontját.

Djokovicot sokan támadták a pénzdíjas kijelentése miatt Forrás: AFP

Nem akarta egymásnak ugrasztani a két nemet

"Szívemen viselem a tenisz jövőjét és a játékosok sorsát, hiszen ez a sportág nagyon sokat segített nekem, és abban, hogy idáig eljussak. Úgy éreztem, beszélnem kell az igazságos elosztásról, ami férfiakra és nőkre egyaránt vonatkozik. Mindannyiunknak harcolni kell azért, amit megérdemlünk. Szó sem volt arról, hogy egymásnak akartam ugrasztani a két nemet, amit mondtam, arra vonatkozott, hogy mindenki megkapja a jutalmát a befektetett munkájáért. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, aki számára félreérthető volt, amit mondtam" - írta a Facebook-oldalán Djokovic, akit az első monológja után Serena Williams, Andy Murray és Martina Navratilova is kritizált.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!