Vágólapra másolva!
Sajátságos módon fejezte ki csalódottságát Novak Djokovic, miután a francia nyílt teniszbajnokságon kikapott a negyeddöntőben. Az újságírókkal és a szervezőkkel sikerült kibabrálnia bánatában, de annyit azért bejelentett, hogy kihagyhatja a teljes füves szezont.

Novak Djokovic tud veszíteni. A legfájdalmasabb vereség után is sportszerűen gratulál a legyőzőjének, elismeri, hogy jobb volt nála. A 12-szeres Grand Slam-bajnok kedden is ezt tette, miután drámai mérkőzésen, az idei Roland Garros talán legizgalmasabb csatájában kikapott a világranglistán 72. Marco Cecchinatotól.

Viszonylag magabiztosan nyilatkozott a találkozó előtt, mondván, hogy jól ismeri az olaszt, sokat edzettek együtt. Mintha azt sugallta volna, anélkül, hogy lebecsülné az ellenfelét, hogy nem okozhat neki meglepetést.

Novak Djokovic magabiztosan kezdett, hiszti lett a vége Forrás: AFP/Eric Feferberg

Nos, valószínűleg okozott, mert Cecchinato biztos nem úgy teniszezett, ahogy korábban az edzéseken. Minimum top tízes játékot mutatott és egy pillanatig nem izgult, nem remegett meg. Djokovic úgy kapott ki, hogy az elvesztett második és negyedik szettben is volt több játszmalabdája.

A pályán ezúttal is sportszerűen búcsúzott,

átsétált a salakon fekvő legyőzőjéhez, gratulált neki, megölelte és a publikumtól is kedvesen, profin köszönt el, mikor lement a pályáról. Ilyenkor egy játékos vagy azonnal az interjúszobába megy, mert szeretné minél gyorsabban letudni a kötelezettségét, vagy órákat várakoztatja a média képviselőit. Utóbbi esetben van ideje lehiggadni és bízhat abban, hogy addigra már kevésbé lesz érdekes a kudarca. Előfordulhat az is, hogy egyszerűen nem áll a sajtó rendelkezésére, de az sok ezer eurós büntetést von maga után és az imidzse is sérül.

Andre Agassi nem egyszer megtette ezt, nem érdekelték a következmények. Az utóbbi időben nem nagyon volt példa hasonlóra. Rafael Nadal, vagy Roger Federer a legnehezebb helyzetekben, fájdalmas vereségek után is mindig vállalták a sajtótájékoztatót.

Novak Djokovic elköszönt mindenkitől Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Novak Djokovic kedd este egészen egyedit húzott.

A pályáról egyenesen a médiaközpontba jött. Be is jelentették, hogy úton van a főterembe. Alig két perccel később módosítottak, hogy Novak Djokovic a 2-es interjúszobában várja az újságírókat.

Mindenki arra gondolt, hogy a szervezők hibáztak valamit, másnak kellett az 1-es, a nagyterem. Novak Djokovic az elmúlt több mint tíz évben mindig az 1-es teremben nyilatkozott, nem véletlenül. Este aztán megtudtam az interjúteremben dolgozóktól, hogy a szerb okozta a felfordulást, nem volt hajlandó bemenni az 1-esbe. Gyerekek esetében erre szokták mondani, hogy hiszti. Semmi értelme nem volt a viselkedésének, csak így legalább 40 újságíró nem jutott be a kérdezz-felelek interjúra és a rendezők sem tudtak felkészülni a helyzet kezelésére.

egy apró sérülés is zavart. Időbe telt, amíg bemelegedtem, akkor már jobb volt. Kár, hogy nem tudtam jobban kihasználni a lehetőségeimet, a fogadóelőnyöket. Megérdemli az elismerést"- értékelte a mérkőzést a korábbi világelső, aki a folytatásban sokkal szűkszavúbban válaszolt a kérdésekre. Amikor egy újságíró azzal próbálta bíztatni, hogy látta a szemében, ez már a régi, harcos Novak, tehát valóban visszatért, akkor csak annyit mondott, hogy

Rá nem jellemző módon motyogott, az egyik kolléga meg is kérte, hogy artikuláljon jobban, de azt mondta, sajnálja, de nem képes. Majd egy kérdésre válaszolva közölte,

nem tudja, hogy egyáltalán pályára lép-e a füves szezonban.

Erre aztán még legalább négyszer visszakérdeztek az újságírók, de Djokovic azt ismételgette, hogy nem tudja, egyelőre nem gondol a teniszre.