A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eddig szapulta, most viszont békét kötne a szövetséggel Fucsovics

tennis Horizontal
Hungary's player Marton Fucsovics hits a return against Russia's player Daniil Medvedev during the final match of the ATP 250 Sofia Open tennis tournament in Sofia, on February 10, 2019. (Photo by NIKOLAY DOYCHINOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet meglátogatta a salakszezonra új edzőjével, Oliver Taumával Budapesten készülő Fucsovics Mártont, aki az előtte lévő feladatokon kívül a szövetséggel való viszonyáról is beszélt.

„Attilával (Sávolt, a korábbi edzője – a szerk.) elértük, hogy stabil, rendíthetetlen alapvonal-játékos legyek. Olival épp ma beszéltünk arról, hogy ha le akarok győzni egy top10-es teniszezőt, akkor sokkal agresszívabb stílusban kell játszanom. Többet kell kockáztatnom. Ezen is dolgozunk” – közölte az első számú magyar teniszező. Fény derült a nagy titokra: azért készül Soroksáron, mert az ország első számú klubja, a BTC csak a jövő héten engedi fel a sátrat, és a Nizzában nevelkedett francia edzőjével együtt döntötték el, hogy a salakpályás, szabadtéri szezon előtt kár lenne vesztegetni az időt egy fedett csarnokban, így jött a képbe a Soroksári Tenisztanoda.

Fucsovics Márton szeretné rendezni viszonyát a szövetséggel, és visszatérne a Davis-kupa-csapatba Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

Két hétig készül közösen a magyar–francia páros, majd irány a salakpályás versenyszezon: Monte-Carlo, Barcelona, München, Róma, Madrid, Genf és Párizs, a Roland Garros. „Olival abban maradtunk, hogy München nem kötelező, de a többi versenyre szeretném, ha velem jönne, mert erőt ad a jelenléte, a támogatása. A nizzai akadémián eltöltött három év után is folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. Jóban vagyunk, jelenleg az én lakásomban él, tehát teljes a bizalom” – áradozott a régi-új edzőjéről a nyíregyházi teniszező, majd sietett vissza a pályára gyakorolni Balázs Attilával.

A magyar teniszező a szövetséggel kapcsolatos jelenlegi viszonyát szűkszavúan így kommentálta:

„Tudatosan távol tartom magam a konfliktusoktól, és próbálok a teniszre koncentrálni, mert nekem ez a dolgom.

Játszani szeretnék a Davis-kupa-csapatban és a 2020-as tokiói olimpián, ezért előbb-utóbb ki kell egyeznem a teniszszövetség jelenlegi vezetésével”

– indokolt Fucsovics Márton.

Az üggyel kapcsolatban a teniszező péntek délután a közösségi oldalán adott ki közleményt.

„Ma is több mint 4 órát edzettem és még nincs vége a hétnek! Méltatlan, hogy

de tessék: Nem változott semmi! Nagyon készülök a tokiói olimpiára. Tudom, hogy a kvalifikációs szabály szerint ehhez játszanom kell a Davis-kupában legalább egyszer - de

nemcsak ezért szeretnék visszatérni a DK-csapatba. Nem változott semmi! A tavaly szeptemberi közlemény kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontom továbbra is érvényben van, nem készülök békülni az MTSZ jelenlegi vezetésével.

Sajnálom, hogy a Magyar Nemzet újságírója olyan mondatot tulajdonított nekem, ami el sem hangzott kettőnk alig öt perces beszélgetése alatt, nem mellékesen az edzésem közepén. Sajnálatosnak és elfogadhatatlannak tartom az ilyen eljárást. Azért történtek velem jó dolgok is, azokról majd kicsit később beszámolok" – írta a Facebook-oldalán Fucsovics Márton.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!