Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Megvált évek óta növesztett hajától az ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Késely Ajna. A testképzavarral küzdő sportoló ezzel megtette az első lépést önmaga elfogadása felé.  

A Bors beszámolója szerint szembenézett lelki problémáival a 18 éves Európa-bajnoki ezüstérmes úszó: teljesen rövidre vágatta a négy éve növesztett haját.

„A karantén alatt a bezártság olyan lelki problémákat hozott elő, amivel már korábban is küzdöttem, és az utolsó napokban elhatalmasodott rajtam" – mesélte a lapnak Késely. Hozzátette: régóta harcol a testsúlyával, úgy érezte, a sport elveszi a nőiességét, és egy ideje pedig testképzavarral is küzd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mert lelkünk és testünk a legszebb és egymás szeretete.

A J N A (@keselyajna) által megosztott bejegyzés,

„El kellett vennem magamtól valamit, hogy a testemre tudjak koncentrálni. Amikor levágtam az első copfot, megkönnyeztem, aztán apukám nyírta le teljesen a hajamat, amit később egy fodrász igazított meg" – árulta el a klasszis úszó, aki hozzátette, hogy amikor először belenézett így a tükörbe, realizálta, hogy ettől még ugyanaz, aki volt. Tudja, ez még nem old meg mindent, de a kezdete egy nehéz útnak. „Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben jó hatással lesz az életemre" – fogalmazott Késely, aki tettével egyébként a hasonló problémával küzdő nőtársait is meg akarta szólítani.

Mindent egy helyen az Eb-ről