A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb ázsiai tenisztornát töröltek a koronavírus miatt

Naomi Oszaka
Japan´s Naomi Osaka gestures during her Fed Cup Qualifiers first round match between Spain and Japan against Spain´s Sara Sorribes on February 7, 2020 at La Manga Club in Cartagena. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A szervezők keddi tájékoztatása szerint 2020-ban nem rendezik meg az oszakai női tenisztornát. A bejelentésben a koronavírus-járvány miatti, továbbra is fennálló bizonytalanságokat jelölték meg a törlés okaként.

"Megpróbáltuk elképzelni a viadalt csökkentett nézőszámmal, vagy zárt kapusan is, de arra jutottunk, hogy a résztvevők biztonságát egyik esetben sem tudjuk garantálni" - áll a közleményben.

A tornát korábban eredeti, szeptemberi időpontjáról novemberre halasztották, ám most kiderült, ekkor sem tudják megtartani.

Múlt pénteken a női versenyeket szervező WTA és a férfi viadalokat tömörítő ATP együtt jelentette be, hogy törli az őszre tervezett összes tenisztornát Kínában, így nem rendezik meg a sencseni női világbajnokságot sem.

A teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, a tervek szerint a női viadalok az augusztus 3-án rajtoló palermói versennyel folytatódhatnak, míg a férfiak legkorábban a US Open helyszínére áthelyezett cincinnati tenisztornán térhetnek vissza augusztus 22-től.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!