Serena Williams nagy csata után negyeddöntős a US Openen

Serena Williams tenisz US Open
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 03: Serena Williams of the United States returns a volley during her Women’s Singles second round match against Margarita Gasparyan of Russia on Day Four of the 2020 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 3, 2020 in the Queens borough of New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A harmadik helyen kiemelt Serena Williams három játszmában legyőzte a görög Maria Szakkarit az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének nyolcaddöntőjében.

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai szupersztár az első szettben végig koncentráltan teniszezve került előnybe, ám a második játszmában némileg visszaesett a játéka, ezt pedig Szakkari kihasználta és rövidítésben egyenlített.

A döntő felvonásban rosszul kezdett Williams, de ezt követően kétszer is el tudta venni egyre inkább elbizonytalanodó riválisa adogatását és 2 óra 28 perces csata után bejutott pályafutása 53. Grand Slam-negyeddöntőjébe. Ezzel már csak egyre van a csúcstól, amelyet Chris Evert és Martina Navratilova holtversenyben tart 54-54 szerepléssel.

Serena Williams már negyeddöntős Forrás: AFP/2020 Getty Images/Matthew Stockman

A két játékos egy hete a Cincinnatiból New Yorkba áthelyezett tornán is találkozott, akkor a görög játékos három szettben diadalmaskodott.

A férfiaknál pályafutása első Grand Slam-negyeddöntőjére készülhet az ausztrál Alex De Minaur: a 21 éves játékos a nyolcaddöntőben a kanadai Vasek Pospisilt győzte le egy szoros és két sima játszmában. A 21. helyen kiemelt teniszező a nyolc között a másodikként rangsorolt osztrák Dominic Thiemmel vagy a 15. kiemelt kanadai Felix Augier-Aliassime-mal találkozik.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak:
De Minaur (ausztrál, 21.)-Pospisil (kanadai) 7:6 (8-6), 6:3, 6:2

nők:
S. Williams (amerikai, 3.)-Szakkari (görög, 15.) 6:3, 6:7 (6-8), 6:3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!