Ismét elhalasztották a rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságot

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Rövidpályás gyorskorcsolya Eb, Debrecen
Debrecen, 2020. január 26. Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának elődöntője után a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A december közepére tervezett short track országos bajnokságot egy későbbi időpontban rendezi meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség - derült ki a szövetség hivatalos közleményéből.

Elmarad a december 18. és 20. közé tervezett rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokság.

Az okokról Telegdi Attilát, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatóját beszélt: „Igen erősen begyűrűzött a koronavírus az olimpiai keretbe - a legnagyobb odafigyelés ellenére. Akadnak olyanok, akik másodjára fertőződtek meg" – mondta a sportigazgató a szövetség honlapjának.

Még ennél is nagyobb súllyal esett latba az, hogy a fertőzés után szigorú protokoll vár mindenkire: a visszatéréshez idő kell, azt nem szabad siettetni. Ki kell várni az orvosok által előírt időt, így a magyar bajnokság idejére sokan még nem lennének hadba állíthatók. Ráadásul az ob egyben válogató is az Európa-bajnokságra, vagyis mindenkinek meg kell adni az esélyt arra, hogy harcba szálljon a csapatba kerülésért."

Ismét elhalasztották a short track országos bajnokságot Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az eredetileg szeptemberre tervezett országos bajnokságot tehát december közepén sem rendezi meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Gyakorló Jégcsarnokban, mindez viszont nem jelent egyben törlést is, Telegdi Attila úgy fogalmazott: keresik a megfelelő időpontot.

„Múlt héten úgy határozott a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, hogy a két európai világkupaversenyt is törli a naptárból, az ob halasztásához ez a döntés is hozzájárult. Újra kell tervezni a felkészülésünket, immár sokadszorra az idén" – folytatta Telegdi Attila.

Az országos bajnokság időpontja természetesen függ a január 22. és 24. közötti lengyelországi kontinensviadaltól is – ez a verseny egyelőre még szerepel az ISU versenynaptárában.

Mindent egy helyen az Eb-ről