A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sokkolta az eltiltása a doppingoló fiatal teniszezőt

tennis Horizontal
Ukraine's Dayana Yastremska serves to Romania's Simona Halep during their round 3 match on day five of the Women's Italian Open at Foro Italico on September 18, 2020 in Rome, Italy. (Photo by Clive Brunskill / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Dayana Jasztremszka, a világranglista 29. helyén álló ukrán teniszező döbbenten áll ideiglenes eltiltása után. A 20 éves játékos szerint csak valamilyen szennyeződés során került a szervezetébe a tiltott szer.

A 2020-ban három trófeát nyerő tehetség elmondta, hogy a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) közölte vele, hogy novemberben egy versenyen kívüli teszten metabolitot mutattak ki a szervezetében.

- cáfolt Jasztremszka, aki azt állítja, hogy a pozitív teszt csupán valamilyen szennyeződés eredménye.

Dajana Jasztremszka nagy eséllyel nem lesz ott az Australian Openen Forrás: AFP/Clive Brunskill

"Valósággal sokkolt az eset, teljesen meg vagyok döbbenve. Különös tekintettel azért, mert két héttel a teszt előtt negatív eredményt értem el a linzi WTA-tornán. A vizeletemben csak nagyon alacsony koncentrációban detektálták a meszterolon metabolitot.

- mondta a világranglista 21. helyén álló teniszező a BBC-nek.

Jasztremszkát december 22-én vádolták meg, majd az ideiglenes felfüggesztés január 7-én lépett hatályba. Mivel a fellebbezését követő meghallgatására még nincs bejelentve a dátum, ezért kétséges a részvétele a február 8-án kezdődő Australian Openen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!