Nézők előtt zajlik majd a Roland Garros

TOPSHOTS Horizontal
Spain's Rafael Nadal celebrates with the Mousquetaires Cup (The Musketeers) during the podium ceremony after winning the men's singles final tennis match against Serbia's Novak Djokovic at the Philippe Chatrier court, on Day 15 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 11, 2020. (Photo by MARTIN BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A három nagy stadionba mérkőzésenként ezer nézőt engednek be a szervezők az idei francia nyílt teniszbajnokság első tíz napján.

A házigazdák vasárnapi tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt a kisebb pályákon legfeljebb 35 százalékos lehet a nézőtér kihasználtsága.

A helyzet a negyeddöntőktől változik, onnantól 65 százalék lehet a kisebb pályák tribünjeinek telítettsége, míg a 15 ezer férőhelyes Pilippe Chatrier Stadionba és a 10 ezres Suzanne Lenglenre is ötezer szurkoló juthat be. A 2019-ben átadott, ötezres Simonne Mathieu-ről egyelőre nem nyilatkoztak a rendezők.

Tavaly a májusról szeptemberre halasztott párizsi Grand Slamen naponta csak összesen ezer néző lehetett jelen a létesítményben.

Idén a Roland Garros az eredetileg tervezetthez képest egy héttel később, május 30-án rajtol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!