A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Élete formájában teniszezik Bondár Anna

Bondár Anna tenisz
Anna Bondar hits the ball with the forehand. GES / Tennis / Women's Tennis League: TC Ruepppurr - TC Bredeney, 10.05.2019 Tennis: 1. League Women: TC Ruepppurr - TC Bredeney, Rueppurr, May 10, 2019 | usage worldwide (Photo by Tim Carmele / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Bondár Anna szombaton megnyerte a Santiagóban rendezett 60 ezer dollár (19,2 millió forint) összdíjazású chilei salakpályás női ITF-tenisztornát, ezzel jövő héttől a legjobb száz között lesz a világranglistán.

A jelenleg 107. magyar játékos a szombat esti fináléban a rangsorban 249. paraguayi Veronica Cepedével találkozott.

A mérkőzés első szettje 2:2-ig alakult szorosan, onnan viszont a második kiemelt Bondár remek játékkal sorra nyerte a játékokat és 6:2-vel hozta a játszmát.

Bondár Anna remek formában teniszezik Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Tim Carmele

A másodikban is hasonló volt a forgatókönyv, ugyanis a magyar teniszező 2:1-nél elbukta brékelőnyét, de a folytatásban rögtön ismét elvette riválisa szerváját, ami megtörte Cepedét, így

a magyar sportoló másfél óra alatt diadalmaskodott, és a hétfői rangsorban a 90. helyen áll majd.

A 24 éves Bondár nagyszerű formában van az utóbbi időszakban, múlt vasárnap ugyanis a Buenos Aires-i 125 ezer dolláros viadal trófeáját is elhódította.

Végig mondtam magamban, hogy ez is csak egy meccs, csak egy döntő, de nehéz volt kizárni a találkozó tétjét, emiatt eléggé feszült voltam"- emlékezett vissza a chilei fináléra a 24 éves teniszező.

A Hajdúszoboszló SE sportolója a klub sajtóosztályának azt mondta, belülről nem volt sima a paraguayi Veronica Cepede elleni döntő, mert küzdött magával, a mentális dolgokkal is és az ellenféllel is.

Bondár Anna szeretne minél előrébb jutni a világranglistán Forrás: MOB

"Az utolsó labdamenet után az első gondolatom a top 100 volt, vagyis az, hogy 90. leszek a világranglistán. Vasárnap délután már repülök Montevideóba, ahol valószínűleg kedden lépek újra pályára. Itt már szeretnék újra felszabadultan játszani és tovább gyűjtögetni a pontjaimat, no meg a világranglistán még előrébb jutni annak ellenére, hogy már teljesítettem azt, amiért Dél-Amerikába jöttem.

Köszönöm a sok-sok biztatást, nagyon fontos, hogy ilyen sokan támogatnak a céljaim elérésében, de nem szeretnék a top 90-nél megállni" -

zárta a jelenleg legelőkelőbb helyen jegyzett magyar játékos.

Eredmény, döntő:
Bondár Anna (2.)-Veronica Cepede (paraguayi) 6:2, 6:3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!