Vágólapra másolva!
Már a negyeddöntőben összejött Rafael Nadal és Novak Djokovic álommérkőzése a Roland Garroson. A két teniszező kedd este 20:45-ös kezdéssel lép pályára egymás ellen.

Mivel a világranglistás helyezésének megfelelően Nadal ezúttal csak 5. kiemeltként vehet részt a francia nyílt teniszajnokságon, ezért a sorsolás szeszélye folytán egy negyedbe került a világelső és egyben címvédő Novak Djokoviccsal.

Már az 59. Djokovic-Nadal meccs jön, mégsem lehet megunni kettejük rivalizálását Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Ahhoz, hogy a sokak által várt párosítás létrejöjjön, mindkét játékosnak négy-négy meccset kellett sikerrel vennie. Ezt a szerb valamivel könnyedebben tudta megtenni, mint a salakkirály, aki korábban ezt a Grand Slamet már 13 alkalommal megnyerte.

Míg Djokovic az első négy körben alig 8 órát töltött a pályán, addig spanyol riválisa ennél két és fél órával többet teniszezett. Ez annak köszönhető, hogy Nadalnak legutóbb a kanadai Felix Auger-Aliassime ellen egy 4 óra 21 perces őrült ötszettes csatát kellett sikerrel vennie.

A két legenda már 59. hivatalos mérkőzését játssza majd egymás ellen kedden 20:45-től. Rivalizálásukban Djokovic vezet 30-28-ra. Leguóbb pont a tavalyi Garros elődöntőjében találkoztak egymással, akkor négy szettben a világelső bizonyult jobbnak.