Vágólapra másolva!
A tavalyi US Open-győztes Emma Raducanu a Nottinghamben zajló füvespályás tenisztornán megsérült, de mindenképpen indulni szeretne Wimbledonban.

A 19 éves brit játékos a svájci Viktorija Golubic ellen lépett pályára az első fordulóban, de 33 perc után, 4:3-as hátránynál fel kellett adnia a meccset. Raducanu felsőtestének bal oldala húzodott meg, így kérdésessé vált a szereplése Wimbledonban. Néhány napja bizonytalanul nyilatkozott a Grand Slam-tornát illetően, a legfrissebb hírek szerint azonban úgy tűnik, ott lehet a versenyen.

A fiatal teniszező stábja szerint a játékos sérülése nem olyan komoly és bíznak benne, hogy indulhat a füvespályás GS-tornán és hazai közönség előtt csillogtathatja meg képességeit.

Emma Raducanu mindenképpen szeretne ott lenni Wimbledonban Forrás: AFP/Thomas Samson

Raducanu tavaly szeptemberben a selejtezőből indulva nagy meglepetésre megnyerte a US Opent, ami azóta is az egyetlen döntős szereplése, a vasárnap zárult Roland Garroson például a második fordulóban búcsúzott.

A június 27. és július 10. között rendezendő wimbledoni tornán az ukrajnai háború miatt nem indulhatnak orosz és fehérorosz teniszezők, válaszlépésként az ATP és a WTA sem ad világranglista-pontokat, ezért a mezőny várhatóan jelentősen tartalékos lesz.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!