A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Hamarosan új világelső lesz a férfi teniszezőknél

Horizontal tennis
Daniil Medvedev of Russia (L) holds the trophy after winning the men's singles final against Alexander Zverev of Germany (R) at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 13, 2019. (Photo by HECTOR RETAMAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Párizsi negyeddöntős kiesése után eldőlt, hogy Novak Djokovic legkésőbb június 13-án elveszti első helyét a férfi teniszezők világranglistáján.

A szerb játékos kedden éjszaka négy szettben maradt alul Rafael Nadallal szemben a Roland Garroson, s mivel címvédőként már a nyolc között búcsúzott, sok pontot veszít.

Az új világelső a német Alexander Zverev vagy az orosz Danyiil Medvegyev lehet, utóbbi februárban és márciusban már vezette az ATP-rangsort három hétig.

A világbajnok Zverev már a négy között jár a francia fővárosban, s amennyiben pályafutása során először Grand Slam-tornát nyer, az első helyre kerül - Boris Becker és 1991 óta első németként.

Ha nem Zverev győz a Garroson, akkor június 13-án Medvegyev veszi át az éllovas pozíciót annak ellenére, hogy Párizsban már a nyolcaddöntőben kiesett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!