A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elképesztő összdíjazása lesz 2023-ban az ATP-tornáknak

Fucsovics Márton és Novak Djokovic a londoni ATP-tornán
Vágólapra másolva!
A férfi teniszversenyeket szervező ATP csütörtökön bejelentette, hogy 2023-ban rekordot jelentő 37,5 millió dollárral 217,9 millióra emelkedik a tornák összdíjazása.

Ez az összeg az ATP- és a challenger-körversenyre összesítve vonatkozik, az előbbi résztvevői az ideihez képest 18,6 millió dollárral több pénzdíjért versenyeznek majd. Azt már korábban bejelentették, hogy

a második vonalnak számító challenger-viadalok összdíjazását jelentősen megnövelik - a teljes összeg a 2022-es 12,1 millió dollárról 21,1 millió dollárra nő.

Fucsovics Márton és Novak Djokovic a londoni ATP-tornán - bármelyiküknek lehet esélye a csillagászati összegek valamelyikének elnyerésére Forrás: Fucsovics Márton

Az ATP azt is bejelentette, hogy az 1000-es besorolású madridi, római és sanghaji tornája 2023-tól egyformán 12 napos lesz, nagyobb résztvevői létszámmal.

A jövő évi nemzetközi teniszszezon már december 29-én elkezdődik az újonnan életre hívott, vegyes csapatok számára kiírt United Kupával, amelynek Brisbane, Perth és Sydney ad otthont.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!