Vágólapra másolva!
53 éves korában tragikus balesetben meghalt a korábbi ökölvívó olimpikon, Petrovics János. Az egykori sportoló élettársa szívszorító részleteket árult el a szörnyű tragédia körülményeiről.

Petrovics János a pályafutása során három amatőr magyar-bajnokságot nyert, volt világbajnoki résztvevő, profiként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen lépett ringbe. 1992-ben Barcelonában képviselhette Magyarországot az olimpiai játékokon, a karrierjét 10 győzelemmel és 6 vereséggel zárta, többek között Oscar De La Hoya ellen is meccselt.

Az egykori bokszoló eredetileg géplakatosnak tanult, de a szakmájában egy percet sem dolgozott, visszavonulása után pedig segédmunkásként dolgozott. Július 8-án, hétfőn ennek következtében vesztette életét, amikor bontási munkálatokban vett részt a hévízi Aqua Hotelben, ahol egy fal rádőlt. Az 53 éves bokszoló párja, Mónika megrázó részleteket árult el a Borsnak.

"Hétfő reggel hat órakor indultam otthonról munkába, előtte persze mint mindig, János megfőzte a kávémat. Amikor kiértem a házból az utcára, 

Jani még kilépett az erkélyre, hogy integessünk egymásnak. Utánam is szólt, hogy majd telefonál, de nem telefonált" - 

mondta az egykori bokszoló élettársa.

"Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy elvesztettem a páromat. Persze, már voltam bent a rendőrségen, ahol megtudtam, teljes körű boncolásra lesz szükség, de csak néhány nap múlva végzik el. Ki kell deríteniük, hogy János pontosan milyen sérüléseket szenvedett, és mi okozta a halálát" - tette hozzá a gyászoló asszony, aki a párja barátjától értesült a szerelme haláláról.

János munkatársa felmászott a létrára, majd néhány pillanattal később, az 5 méter hosszú, 50 centiméter vastag betontömb megindult. A kollégának sikerült leugrania, a törmelékek viszont a páromat maguk alá temették" - 

mondta el a tragikus baleset részleteit Petrovics János párja, Mónika.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről