A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok esőzései nyomán ismét romlott a Szajna vízminősége, így a párizsi olimpia szervezői törölték a triatlon vegyes váltók vasárnapi úszóedzését - adta hírül az MTI. Úgy tűnik, edzeni nem lehet a Szajnában, csak versenyezni...

A döntést szombaton késő este hozták meg a házigazdák, miután a mérések nem hozták a kívánt értékeket. A vegyes váltók versenyére a tervek szerint hétfőn kerül sor, a magyar csapat nem kvalifikálta magát. 

Korábban a férfiak viadalát egy nappal el kellett halasztani hasonló okok miatt, így mindkét nem képviselői szerdán versengtek Párizsban.

IMG_6391
Ebben a Szajnában nem lehet versenyezni
Fotó:  Csudai Sándor - Origo  /  Csudai Sándor - Origo 

Állandó problémák a víz körül

Gyakorlatilag már az olimpia előtt ez volt az egyik legsúlyosabb kérdés, vajon miért erőltetik a szervezők az úszást a Szajnában, mivel mindenki számára egyértelmű volt, hogy a folyó a súlyos szennyezettsége miatt alkalmatlan a versenyzésre. Aztán a párizsi főpolgármester végül elmondta a sajtónak, nem is készültek B tervvel ez ügyben, tehát mindvégig azzal számoltak, történjen bármi, az olimpikonok a Szajnában kell, hogy ússzanak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!