A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Élő közvetítés
Cikkünk folyamatosan frissül
A párizsi olimpia augusztus 4.-ei napjának egyik legfontosabb kérdése magyar szempontból, hogy továbbjut-e a férfi kézilabda-válogatott a címvédő franciák ellen a negyeddöntőbe. A mieinknek ehhez le kell győzni a házigazdákat a vasárnap délután négy órától kezdődő mérkőzésen. Halász Bence az esti programban kapott helyet, a világbajnoki bronzérmes kalapácsvető a döntőben bizonyíthat.

Az atlétika pályán ismét láthatjuk Takács Boglárkát, a kiváló sprinter ezúttal a 200 méteres futamokban lesz érintett, de rajta kívül is lesz magyar érdekeltség 400 méteres férfi síkfutáson Molnár Attila személyében és női kalapácsvetésben Gyurátz Rékának köszönhetően. Búcsúznak a medencés úszások az olimpiától, a záró etapban vasárnap késő délután férfi 1500 méteren Betlehem Dávidot láthatjuk majd a döntőben. Női vízilabdázóink Ausztrália ellen fejezik be a csoportküzdelmeket, Vas Kata Blanka a női mezőnyversenyben áll rajthoz és a vitorlázóink is vízre szállnak augusztus 4-én. 

 

09:29
2024. augusztus 4.
Vágólapra másolva!

Kedden negyeddöntőzik a magyar női kézilabda-válogatott

A magyarok augusztus 6-án, kedden 17.30-kor Svédország ellen lépnek pályára Lille-ben, ahol a helyi focistadionban alakítottak ki egy csarnokot. Eddig a kosárlabdázók játszottak az északfrancia városban, most ők jönnek be Párizsba, a Bercy Arénába, ahol eddig a tornaversenyeket rendezték.

Bővebben ITT olvashat a helyszínek körüli mizériáról.

09:20
2024. augusztus 4.
Vágólapra másolva!

Fontos változások a magyar férfi kézicsapatban a sorsdöntő olimpiai meccs előtt

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a jobbszélső Imre Bence az irányító Hanusz Egont, míg a balátlövő Szita Zoltán a beálló Rosta Miklóst váltja Chema Rodríguez együttesében. Később kapust is cseréltek a magyarok: Bartucz László helyére Palasics Kristóf került be - írta meg az MTI.

Magyarország jelenleg az 5. helyen áll a B csoportban, ha legyőzi Franciaországot, csak akkor jut tovább, ebben az esetben pedig a házigazda kiesik.

08:58
2024. augusztus 4.
Vágólapra másolva!

Botrányos állapotban van a Szajna, törölték a triatlonosok edzését

Az elmúlt napok esőzései nyomán ismét romlott a Szajna vízminősége, így a párizsi olimpia szervezői törölték a triatlon vegyes váltók vasárnapi úszóedzését - adta hírül az MTI.

A döntést szombaton késő este hozták meg a házigazdák, miután a mérések nem hozták a kívánt értékeket. A vegyes váltók versenyére a tervek szerint hétfőn kerül sor, a magyar csapat nem kvalifikálta magát. 

08:31
2024. augusztus 4.
Vágólapra másolva!

Előkelő helyen Magyarország az olimpiai éremtáblán

Három arany-, kettő ezüst- és két bronzérem eddig a magyar olimpiai küldöttség mérlege az ötkarikás játékokon. Ezzel a teljesítménnyel az előkelő 13. helyen áll Magyarország az éremtáblázaton, amelyet Kína vezet az Egyesült Államok előtt (előbbinek 16, utóbbinak 14 aranyérme van eddig).

08:02
2024. augusztus 4.
Vágólapra másolva!

A férfi kézisekre rendkívül nehéz meccs vár, Halász Bence a döntőben dobhat

A XXXIII. nyári olimpia kilencedik napján is rengeteg magyar versenyző sikeréért szoríthatunk. A kalapácsvető Halász Bence éremért lép dobókörbe, míg a kerékpáros Vas Kata Blanka akár kellemes meglepetést is okozhat az országúti kerékpár női mezőnyversenyében. Ezen felül a férfi kézilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzése is óriási izgalmakat tartogat, ugyanis Chema Rodríguez együttesének a továbbjutáshoz le kellene győznie a házigazda, címvédő és Európa-bajnok francia csapatot.

ATLÉTIKA (Stade de France)

11:27 női 200 m 1. forduló, 5. futam: Takács Boglárka

11:45 női kalapácsvetés selejtező B csoport: Gyurátz Réka
 

VITORLÁZÁS (Marseille Marina)

12:00 – 19:00 ILCA 6, ILCA7 futamok (7-8) Érdi Mária, Vadnai Jonatán
 

KERÉKPÁR (Start and Finish: Trocadéro)

14:00-18:45 női mezőnyverseny: Vas Kata Blanka
 

VÍZILABDA (Aquatics Centre)

14:00 – 15:30 női csoportmérkőzés: Magyarország - Ausztrália
 

KÉZILABDA (South Paris Arena 6)

16:00 – 17:30 férfi selejtezők 5. forduló B csoport: Magyarország - Franciaország
 

ÚSZÁS (Paris La Defense Arena)

18:30 – 20:30 döntők

18:36 férfi 1500m döntő: Betlehem Dávid
 

ATLÉTIKA (Stade de France)

19:05 férfi 400m 1. forduló Molnár Attila

20:30 férfi kalapácsvetés döntő: Halász Bence

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!