A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A friss olimpiai negyedik Valter Attila bekerült a szombaton rajtoló Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen szereplő Visma-Lease a Bike nyolcfős keretébe.

A 26 esztendős magyar bajnok fantasztikus teljesítménnyel negyedik lett a párizsi olimpia mezőnyversenyében, az ötkarikás játékokat követő rövid pihenő után eredetileg a hétfőn kezdődött lengyel körversenyre utazott volna, ám röviddel a rajt előtt kikerült az ott szereplő sorból. Ennek okára kedden délelőtt derült fény, ekkor jelentette be a Visma a spanyol körversenyen szereplő keretét - ezt közösségi oldalán egy régi csempét idéző képpel tette meg -, amelyben a címvédésért hajtó amerikai Sepp Kuss és a szakaszsikereket célul kitűző belga Wout van Aert segítői között ott szerepel Valter is.

Valter Attila idei második Grand Tour-versenyére készülhet

A magyar kerékpáros idén végigtekerte a májusi Giro d'Italiát, amelyen elsődleges célul a jó szakaszeredmények elérését tűzte ki, összetettben végül a 22. lett - írja az MTI. A Vueltán másodszor indul, tavaly ott volt abban a csapatban, amely végső sikerhez segítette Kusst, akkor ugyancsak a 22. lett összetettben.

FRANCE-PARIS-SPORT-OLYMPICS-CYCLING-MEN-TIME-TRIAL
Valter Attila bekerült a Visma keretébe, a Giro után a Vueltán is indul
Fotó: Hans Lucas via AFP

Ez lesz pályafutása hatodik háromhetese, viszont az első olyan esztendő, amikor két Grand Tourt is teljesít.

 Ezt korábban csupán egyetlen magyar kerékpáros mondhatta el magáról, Bodrogi László 2007-ben a Girón és a Vueltán is rajthoz állt.

A spanyol körverseny szombaton a portugáliai Lisszabonból indul és szeptember 8-án Madridban zárul.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!