A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Vas Kata Blanka negyedik lett a párizsi olimpia női országúti kerékpáros mezőnyversenyében. A magyar bajnoknő végig az élmezőnyben haladt olyan klasszisokkal, mint Lotte Kopecky és Marianne Vos. A táv végét azonban nagyon eltaktikázta a trió és Vas is, aki sírás határán nyilatkozott a célba érés után.

Vas Kata Blanka - hasonlóan Valter Attilához - negyedik lett a kerékpárosok országúti mezőnyversenyében. Csakhogy míg Valter a célegyenesben hátulról tört előre, addig úgy tűnt, hogy Vas egy biztos érmet hagyott kicsúszni a kezéből. Lehet, hogy legbelül ezt ő is így érzi, mert a sírás határán nyilatkozott a célba érését követően élete egyik legnagyobb sikere után.

Vas Kata Blanka, kerékpár, Párizs, olimpia
Vas Kata Blanka (jobbra, pirosban) centikkel marad le az olimpiai éremről
Fotó: AFP

"Nem volt kitalálva semmi, csak volt pár ember a fejemben, hogy kik lehetnek jók, ami be is jött. Ezért próbáltam Marianne Vos és Lotte Kopecky kerekét követni. Sajnos volt egy kis hezitálás, amikor Kristin Faulkner támadott, 

és az volt az igazán nagy hiba, hogy ott feladtam, hogy ez már nem lehet meg és nem dolgoztam velük (Vosszal és Kopeckyvel) együtt, hogy utolérjük Faulknert.

 Úgy voltam vele, hogy nekik kell dolgozniuk, hiszen mégiscsak ők a nagy nevek, a gyorsak. Vissza kell néznem a történteket, de butának érzem… Nem tudom, hogy mit lehetett volna még jobban csinálni, de annak nagyon örülök, hogy itt lehettem elől a legvégén is.

Most mégis sírni tudnék, mert sokadjára csúszok le a dobogóról… de legalább itt voltam a legvégén.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!