A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Márton Viviana óriási szenzációt okozott azzal, hogy aranyérmet nyert a női tekvandósok 67 kilogrammos súlycsoportjában a 2024-es olimpián. A 18 éves magyar csodatini februárban az ikertestvérével együtt az Újpesthez igazolt, ez a döntés pedig nagy szerepet játszott abban, hogy történelmet írjon a párizsi ötkarikás játékokon.

Az olimpiai számban tavaly felnőtt világbajnoki címet szerző Márton Luanát és ikertestvérét, Márton Vivianát jelenleg a föld legtehetségesebb tekvandó-versenyzőinek tartják. Eddig csak külföldi klubjuk volt, február elején viszont mindketten az UTE-hoz igazoltak. Luana a párizsi olimpiára nem tudott kijutni, Viviana azonban igen, a francia fővárosban pedig elképesztő szenzációt okozott azzal, hogy aranyérmes lett a női tekvandósok 67 kilogrammos súlycsoportjában. A Spanyolországban született testvérpár fontos döntést hozott, ennek pedig minden képzeletet felülmúló eredménye lett Párizsban.

Márton Viviana aranyérmes lett a párizsi olimpián
Fotó: Csudai Sándor - Origo /  Csudai Sándor - Origo 

"Bízunk abban, hogy az elvégzett munka megadja majd azt, hogy ott lehessünk az olimpián. Mi ezért dolgozunk, hogy ez meglegyen. 

Nagyon jól érezzük magunkat a klubnál, örülünk, hogy itt lehetünk. Már az első napon remek tapasztalatokat szereztünk, motivál minket, hogy Újpesten készülhetünk" - 

mondták a Márton-lányok a februári szerződéskötés után. 

Márton Viviana
Márton Viviana történelmet írt Párizsban, megszerezte a magyar tekvandó első olimpiai érmét
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A többi azóta történelem, Márton Viviana 2024. augusztus 9-én, mindössze 18 évesen elérte azt, amiről sokan csak álmodnak: olimpiai bajnok lett. A tehetséges tinédzserre és szintén fantasztikus képességű ikertestvérére minden bizonnyal még sok siker vár a jövőben, szinte biztos, hogy rengetegszer láthatjuk még őket rangos világeseményen érmekért küzdeni. 

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!