A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
Vágólapra másolva!
Az előző négy műugrószámhoz hasonlóan a női toronyugrást is kínai versenyző nyerte kedden a párizsi olimpián, nem is akárhogy.

A 10 méteres magasságú versenyszámban a címvédő és világbajnok Csüan Hung-csan diadalmaskodott. Mögötte - akárcsak a februári dohai világbajnokságon - párostársa, Csen Jü-hszi zárt a második helyen, akivel múlt szerdán együtt diadalmaskodtak szinkrontoronyugrásban. Ők ketten kiemelkedtek a mezőnyből, mivel kettejük között öt pont döntött, míg a harmadik végző észak-koreai Kim Mire lemaradása csaknem ötven pont volt az ezüstérmeshez képest.

Csüan az első körben bemutatta a tökéletes ugrást, amire minden pontozótól csak 10-eseket kapott, így 90 ponttal nyitotta a versenyt, ahonnan már nem lehetett utolérni.

A nyolc műugrószámból eddig ötöt rendeztek meg a francia fővárosban, valamennyi kínai sikerrel zárult. Mióta nyolc számban osztanak érmeket műugrásban, háromszor - 2008-ban, 2016-ban és három éve - zártak hét arannyal a kínaiak, de söprésre, azaz hogy minden elsőséget begyűjtsenek. még nem került sor.

Műugrás, női toronyugrás:
1.  Csüan Hung-csan (Kína) 425,60 pont
2. Csen Jü-hszi (Kína) 420,70    
3. Kim Mire (Koreai NDK) 372,10

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!