Vágólapra másolva!
96 ezer néző előtt csapott össze szombaton késő este a legendás londoni Wembley stadionban az IBF nehézsúlyú világbajnok Daniel Dubois és a papíron esélyesebbnek gondolt korábbi egyesített világelső Anthony Joshua. Végül az ötödik menet első percében egy elképesztő kiütéssel küldte földre Dubois a honfitársát.

A találkozó mindkét bokszoló számára óriási téttel bírt: Dubois első ízben léphetett kötelek közé teljes jogú világbajnoki címvédőként - korábban „csak” ideigenes bajnok volt, és azt követően került tényleges vb-pozícióba, hogy Olekszandr Uszik lemondott a címről - Joshua pedig győzelme esetén harmadízben lehetett volna világelső a királykategóriában.

776206685, Anthony Joshua
Anthony Joshua padlót fogott
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Brutálisan kiütütték Anthony Joshuát

A meccs előtt Joshuát tartották a favoritnak, azonban a szakértők rendre megjegyezték, hogy nehéz este várhat a kihívóra, és egyáltalán nem lehet leírni a címvédőt - írja a Profiboksz.

Ami a szombati mérkőzést illeti, nagy tempóban kezdődött, és – talán többeket meglepve – Dubois volt az agresszívabb a brit házirangadó nyitó perceiben. A világbajnok támadó felfogásban lépett fel, és ami még talán ennél is fontosabb volt, rendre célba is juttatta az ütéseit. Ezzel szemben Joshua nem tudott felpörögni, és 

már a nyitó menetben a padlón találta magát egy fejre mért bombát követően. Joshua képtelen volt érdemben visszajönni a találkozóba. Az ötödik menetben Joshua próbált meg ütést indítani, de az akció elhamarkodott volt, így az állát a legjobb helyen találta el Dubois és kiütötte a vetélytársát.

Ezzel a sikerrel Daniel Dubois  igazolta, hogy joggal van a birtokában világbajnoki cím, Joshua részéről pedig komoly kérdések merülnek fel a folytatást illetően. Dubois előtt esély nyílhat a sikerrel, hogy 2025-ben megvívjon a nehézsúly vitathatatlan bajnoki címéért, az összecsapás a december 21-ei Uszik-Fury párharc győztese ellen lehet majd. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!