Vágólapra másolva!
A Magyar JKA (Japan Karate Association) Karate Szövetség hivatalos oldalán jelentette be, hogy ismét Magyarországra látogat napjaink egyik legjobb karatemestere, Naka Tatsuya.

Az idén a 60. életévét betöltött hetedik danos japán mester a shotokan stílusirányzat egyik legismertebb és legelismertebb alakja.  A szakember az életét már jó ideje a karatetudásának csiszolására, valamint a megszerzett ismeretek átadására fordítja, szerte a világon tanítva a lelkes karatékákat. Nem mellesleg roppant népszerűségének és ügyességének is köszönhetően olyan filmekben is szerepelt, mint a "Fekete öv" (Kuro Obi), High Kick Girl! vagy a Karate Girl.

Naka mester még az iskolában ismerkedett meg ezzel a harcművészeti ággal, majd az egyetemen is folytatta ez irányú tanulmányait. A versenyeken is kiválóan szerepelt, például 

a 35. JKA Össz. Japán Karate Bajnokságon (nyílt verseny, nagyjából olyan, mint egy világbajnokság) első helyezett lett a kumite (szabad küzdelem) kategóriában, de ezen kívül is voltak dobogós helyezései világversenyeken.

A világhírű japán mester október 3. és 5. között három napon keresztül oktatja itthon a karatét, összesen nyolc edzést tartva majd a résztvevőknek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!