Vágólapra másolva!
Az Újpest búcsúajándéka után visszatért Spanyolországba a tekvandós Márton Viviana, Párizs olimpiai bajnoka.

Márton Viviana augusztus 9-én nyerte meg az olimpiai bajnoki címet a női tekvandósok 67 kilogrammos kategóriájában, azóta pedig a négyhetes nyári pihenőjét tölthette Magyarországon világbajnok ikertestvérével, Luanával együtt. A testvérek számára egy gyászhírrel indult a szünet, ugyanis meghalt a nagypapájuk, azóta viszont a pihenés mellett leginkább az országot járták különféle meghívások alkalmából.

Márton Viviana, tekvandó, olimpia, olimpiai bajnok, Párizs
A tekvandós Márton Viviana olimpiai bajnok lett Párizsban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Természetesen ezen alkalmak között meglátogatták klubjuk, az Újpest tekvandósait is, a klub pedig szerdán arról számolt be, hogy már Márton Viviana neve is felkerült az Újpest olimpiai bajnokainak a falára, ahol az öttusában aranyérmes Gulyás Michelle neve is ott szerepel már – vette észre a Bors. A fővárosi klub fontos üzenetet is küldött Márton Vivianának és Luanának: 

Los Angeles után több vésni való lesz" 

– utaltak arra az újpesti tekvandósok, hogy az ikrek a következő olimpián is a legjobbak lehetnek, immár Luana is.

Az olimpiai bajnok Márton Viviana és a világbajnok Márton Luana visszatért Spanyolországba

A név felvésésével együtt a pihenő vége is szerdára esett, a Márton-lányok ugyanis aznap már utaztak vissza Madridba, ahol újra kezdődnek számukra az edzések. A 2006-os születésű Márton Viviana és Márton Luana ugyanis Spanyolországban él, a Kanári-szigetekről 2018-ban költöztek az ország fővárosába, ahol Teneriféhez képest jobb körülmények között tanulhatnak és edzhetnek.

A Márton-ikrek 18 éves korukra történelmet írtak tekvandóban: Viviana az első olimpiai, Luana a első világbajnok Magyarországról.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!