Vágólapra másolva!
Nem léptették le azonnal, de súlyos büntetésre számíthat Térence Atmane francia teniszező, aki a Roland Garros első fordulójában egy dühből elengedett ütéssel kibombázott egy, a lelátón ülő nőt.

A mérkőzés során előforduló egyik legsúlyosabb fegyelmezetlenséget követte el Térence Atmane, a Párizsban zajló Roland Garros teniszverseny első fordulójában. A világranglistán jelenleg 120. helyen álló 22 éves teniszező az osztrák Sebastian Ofner elleni meccsen egy elrontott ütés után a térfelére visszaütött labdát "izomból" a lelátón ülő nézők közé bombázta, ahol eltalált egy nőt.

A meccs egy időre félbeszakadt, és mindenki azt várta, hogy az ilyenkor rendszerint lenni szokott, azonnal kizárják a magáról megfeledkező sportolót. De nem ez történt, mert Remy Azemar, versenyfelügyelő előbb beszélt az "áldozattal", aki biztosította afelől, hogy jól van, majd hosszan elbeszélgetett honfitársával, és végül hagyta, hogy folytatódjon a játék.

Atmane végül 2-0-s szettelőnyről öt játszmában kikapott (6:3, 6:4, 6:7 (2-7), 2:6, 5:7) kikapott, így úgyszolván magtól befejezte a tornát. Kedden pedig a közösségi oldalán kért bocsánatot, ahol megírta, hogy nem volt szándékos a mozdulat, és rettentően bántja, ami történt. És valószínű, hogy a büntetés is bántani fogja, mert a versenyfelügyelő elmondása szerint "jelentős összegű" büntetésre számíthat.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!