A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A magyar párbajtőröző, Andrásfi Tibor bejutott a 2024-es párizsi olimpiai játékok elődöntőjébe, majd az asszója után a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Andrásfi Tibor hátrányból fordítva győzött az olasz Federico Vismara ellen a Nagy Palotában (Grand Palais) rendezett férfi párbajtőr negyeddöntőben. A BVSC 24 éves, Európa-bajnoki bronzérmes párbajtőrözője élete első olimpiáján tehát rögtön elődöntős, úgy hogy a közvélemény inkább a már kiesett Siklósi Gergelytől és Koch Mátétól várta a bravúros szereplést. Andrásfi az elődöntő előtt többek között az Origo Sport mikrofonja előtt is beszélt a történtekről.

Andrásfi Tibor
Andrásfi Tibor és edző-édesapja örülhet, párizsi olimpiai elődöntős a magyar vívó
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Andrásfi Tibor nyilatkozott az olimpiai elődöntőbe jutás után

„1-5-nél mondtam magamnak, hogy »nem hiszem el, tök jól vívok ma, erre hetedik vagy nyolcadik leszek«. Nem volt elképzelésem az első harmadban, mit kéne tenni ellene, de sikerült időt nyerni és kigondolni, mit csináljak, ő pedig elbizonytalanodott – nyilatkozta Andrásfi Tibor. – 

Az Eb után ide is érmet szerezni utaztam ki, és bár a rivaldafényt elvitte Máté és Gergő, mondtam nekik, hogy én a surranópályán megérkezem majd."

Andrásfi Tibor
Andrásfi Tibor (jobbra) lesz ott a négy között
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Andrásfi ellenfele az elődöntőben a csapatban olimpiai bajnok, világranglista-3., japán Kano Koki lesz, addig evés-ivás-zenehallgatás lesz a főszerep nála, illetve édesapjával átbeszélik a folytatást – erről is beszélt a Hír TV kérdésére.

„Ha negyedikként mennék haza, annyira nem örülnék, így azon leszek, hogy az aranyért vívhassak. A kolumbiai Grand Prix-n egy tussal kikaptam tőle [Kano Kokitól], előtte viszont háromszor én nyertem. 

A legutóbbi elődöntős asszónk a berni világkupán volt, amelyen végül aranyérmes lettem, úgyhogy azt a forgatókönyvet jó lenne megint előszedni."

Andrásfi Tibor olimpiai elődöntője vasárnap este 20 órakor kezdődik a párizsi Nagy Palotában.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!