A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar férfi párbajtőröző, Andrásfi Tibor bejutott az elődöntőbe a 2024-es párizsi olimpián.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Egyedüli magyarként a tavaly Bernben világkupa-győztes Andrásfi Tibor maradt versenyben a férfi párbajtőrözők negyeddöntőjében. A BVSC 24 éves magyar vívója két venezuelai ellenfélen jutott túl a legjobb nyolcig vezető úton, az elődöntőbe jutásért pedig a csapatban világ- és Európa-bajnok, olasz Federico Vismara volt az ellenfele a Nagy Palota (Grand Palais) kék színű pástján.

Andrásfi Tibor, olimpia, vívás
Andrásfi Tibor ráadástussal lett olimpiai negyeddöntős párbajtőrben
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Andrásfinak a világranglista-9. olasz elleni asszójára arányaiban nem sokan voltak kíváncsiak a csarnokban, ugyanis a hatalmas többség az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, francia Yannick Borelnek szurkolt, folyamatosan énekelve, például a Marseillaise-t. A kék páston ez az olaszt látszólag nem zavarta, 2-1-es vezetés után három egylámpás találatot adott, így 5-1-es előnnyel zárta az első játékrészt.

Andrásfi Tibor, vívás, olimpia
Andrásfi Tibor rosszul kezdte a Federico Vismara elleni negyeddöntős asszót
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Andrásfi Tibornak jót tett a rövid pihenő, és 6-4-re, majd 7-5-re fel tudott zárkózni, Vismara viszont az utolsó harmad elejére ismét háromtusos előnyt tudott kidolgozni (10-7). A magyar párbajtőröző megint jól folytatta a szünet után, és fél perc alatt visszazárkózott egy találatra, sőt, 11-11-nél kiegyenlített. Andrásfi sikersorozata pedig folytatódott, 12-11-nél először volt nála az előny, Vismara pedig hiába próbálkozott, a következő másodpercekben is kapta az egylámpás tusokat: 14-11-nél a magyar vívó egy találatra került az elődöntőtől. 

Az olasznak még voltak válaszai, egymás után két tust adott az ellenfelének, de 14-13 után Andrásfi lezárta az asszót, és továbbjutott!

Andrásfi TIbor
Andrásfi TIbor olimpiai elődöntős
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Andrásfi Tibor olimpiai elődöntője vasárnap este 20 órakor kezdődik a párizsi Nagy Palotában, a negyeddöntőt követő nyilatkozata ITT olvasható el.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!