A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A második mérkőzésén nagy hátrányból fordítva nyert a magyar férfi kardválogatott az Irán elleni elődöntőben 45-43-ra, ezzel bejutott a döntőbe a párizsi olimpián. Élje át újra a fantasztikus pillanatokat.

A magyarok az olaszok 45-38-as legyőzése után 45-43-ra verték az előző körben az amerikaiakat búcsúztató irániakat. 

28 éves után jutott olimpiai döntőbe a férfi kardcsapat
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Bár az összecsapás eleje nem sikerült, a negyedik párban, 7-15-ös állásnál pástra lépett a 22 éves Rabb Krisztián - aki Gémesi helyét vette át - innen pedig minden megváltozott, de az utolsó asszúhoz érkezve még mindig Irán vezetett 40-39-re.

Szilágyi azonban nyugodt tudott maradni - aki a sarokfájdalmai miatt sokszor bicegett az asszók között - Pakdamannal szemben, gyorsan fordított, 42-40-nél videót kért vélt védése igazolására, de az iráninak ítélték a pontot, majd a következőt is ő adta. Egylámpás találat következett a magyar vívótól, sőt 44-42-re is vezetett. 

Eggyel közelebb jött Pakdaman, a következő akciónál viszont a bíró videózás után Szilágyi támadását megadta, ezzel alakult ki a végeredmény.

A drámai utolsó asszó a linkre kattintva tekinthető meg. 

A magyar férfi kardcsapat a döntőben a címvédő Dél-Korea ellen vív majd majd 20.30-tól. Az aranycsatát is élő szöveges tudósításban közvetíti majd az Origo!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!