Vágólapra másolva!
Az összetett hatodik helyén álló szlovén Primoz Roglic a 13. szakasz előtt feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

A 34 éves szlovén klasszis csapata, a Red Bull-BORA-hansgrohe pénteken délelőtt jelentette be, hogy csütörtöki bukása után az orvosi stáb alapos vizsgálatnak vetette alá a sportolót, akivel kapcsolatban az a döntés született: pénteken nem áll rajthoz, hogy mielőbb felépülve a következő céljaira koncentrálhasson - írja az MTI.

A tavaly az olasz körversenyt, korábban háromszor a Vuelta a Espanát megnyerő sztár áprilisban - az ugyancsak a Tourra készülő dán Jonas Vingegaard-ral és a belga Remco Evenepoellal együtt - a baszk körversenyen bukott, ám riválisaival ellentétben horzsolásokkal megúszta. Roglic megnyerte a júniusi Critérium du Dauphinét, a francia körversenyen pedig annak reményében szállt harcba, hogy csatlakozik ahhoz a hét kerékpároshoz, akik valamennyi háromhetest meg tudták nyerni. 

A 34 éves versenyző sokáig jól is állt összetettben, ám az elmúlt két napban kétszer is bukott: szerdán lejtmenetben egy kisebb esés még nem okozott gondot neki, csütörtökön viszont - az összetett negyedik helyén állva - 12 kilométerrel a cél előtt ismét földre került. Alaposan megütötte magát és bár csapattársai segítettek neki a felzárkózásban, majdnem két és fél percet kapott, összetettben pedig 4:42 perc hátránnyal a hatodik helyre esett vissza.

A Tour de France pénteken az Agen és Pau közötti 165,3 kilométeres sík szakasszal folytatódik. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről