A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szombat reggel minden szem Catalina Axente birkózóra szegeződött, miután amerikai ellenfele, Kennedy Blades hatalmas dobása után a nyakára esett és azonnal orvosi ellátást kapott még a szőnyegen.

A román versenyzőt hordágyon vitték ki az arénából, miután Blades a szőnyegre dobta. Axente a nyakán landolt és a földön maradt, bár úgy tűnt, hogy mozgatja a végtagjait. Ez a mozdulat a győzelmet jelentette az amerikai számára, de ez nem vigasztalta, mert közben az orvosi személyzet percekig kezelte az ellenfelét. 

A sérülése súlyosnak tűnik, még az is előfordulhat, hogy eltörte a nyakát a földre érkezéskor, de bővebbet majd csak az orvosi vizsgálatok után lehet tudni.

Ebben a mozdulatsorban sérült meg a birkózó nyaka (Fotó: Punit PARANJPE / AFP)

Az eset a női 76 kg-os szabadfogású versenyszámának 16-os döntőjében történt. Mindkét sportoló rendkívül eredményes birkózó: Axente kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, míg Blades 2021-ben megnyerte a 20 éven aluliak világbajnokságát, és legyőzte a tokiói ezüstérmes Adeline Gray-t, hogy kvalifikálja magát a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!