A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
Vágólapra másolva!
Magyar szempontból szenzációsan indult a párizsi olimpia 14. napja, ugyanis Rasovszky Kristóf aranyérmet, míg Betlehem Dávid bronzérmet szerzett a férfi nyíltvízi úszók versenyén

A 27 éves Rasovszky Kristóf - aki három éve Tokióban második volt - hamar az élre állt és szinte végig vezetve nyerte meg a 10 kilométeres pénteki versenyt. A szám másik magyarja, Betlehem Dávid ugyancsak kiváló úszással és remek hajrával csapott a célba harmadikként, így két magyar dobogóra állhatott.

Rasvoszky egyébként napra pontosan 12 évvel Risztov Éva londoni győzelmét követően a nyíltvízi szakág második aranyát szerezte, ami a magyar úszósport 32. olimpiai elsősége. A magyar küldöttség így már a negyedik aranyérmét, és a negyedik bronzérmét nyerte, összességében pedig 11 dobogós helyezést értek el a francia fővárosban.

 

Kapcsolódó cikkek:


Rasovszky Kristóf fantasztikus versenyzést produkált, ugyanis szinte végig vezetve nyerte meg a 10 kilométeres versenyt. A szám másik magyarja, Betlehem Dávid ugyancsak remek versenyzéssel ért oda a dobogóra.
 

Egészenfantasztikus versenyzést produkáltak a hölgyek, amelynek a végén az 500 méteres távon olimpiai bronzérmet szerzett a négyes, igazi csapatként viselkedve és lapátolva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!