Vágólapra másolva!
A Breaktánc Világszövetség kiadta legfrissebb világranglistáját, amelyet csodák csodájára az az ausztrál Rachael Gunn, azaz Raygun vezet, aki nulla pontos produkciójával a párizsi olimpia bohóca lett.

Hihetetlen, de igaz: a párizsi olimpián furcsa, a többiekétől teljesen különböző gyakorlatával közröhej tárgyává váló, nulla (0) pontos Rachael "Raygun" Gunn vezeti mától breaktáncos lányok (B-Girls) világranglistáját a világszövetség (WDSF) legfrissebb pontszámítása alapján.

Rachael Gunn, Raygun, break, breaktánc,
Raygun párizsi produkciójának leglátványosabb pillanata
Fotó: AFP

A világelsők között nem találjuk ott az olimpia érmeseit, aminek nagyon egyszerű oka van. A WDSF szerint mivel sanghaji és a budapesti selejtezőn, valamint a párizsi játékokon is csak korlátozott számban, ilyen-olyan kvóták alapján vehettek részt a táncosok, ezért ez a három esemény nem számított bele a pontozásba. Abban az adott versenyző utolsó négy, a WDSF égisze alatt megtartott versenye van benne, így Raygun az óceániai bajnokság megnyerésének köszönheti, hogy a világranglista tetejéről néz most a többiekre.

A második helyezett japán Rikónak ugyanannyi pontja lett, mint Raygunnak, de legrangosabb versenye, az ázsiai bajnokság szorzója egy picivel alacsonyabb, így szorult a második helyre. A breaktánc amúgy a 2028-as Los Angeles-i olimpián nem tér vissza.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!