Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Testreszabhatóság terén nincs még egy felület, ami felveszi a versenyt a ‘lilákkal’.

Aki videójátékos és egyéb szórakoztató tartalmat szeretne fogyasztani, annak kötelező ellátogatni a Twitch oldalára. A világ legnagyobb látogatottságával rendelkező streaming platformján több tízezer adás között lehet szörfözni. 

e-sport
Elhomályosított szexuális tartalmakkal védené a fiatalokat a Twitch
Fotó: E-sport

Mindenki megtalálhatja a kedvenc műsorát, legyen szó utazásról, éneklésről, zenélésről, rajzról és festészetről, videójátékról, esportról vagy épp egyszerű beszélgetésekről. Tényleg óriási a választék, de az üzemeltetőknek legalább ennyire fontos, hogy

 a biztonsági beállítások terén se legyen megkötve a keze a felhasználóknak.

A Twitch legújabb frissítésében olyan új funkciók érkeztek, amelyekkel még testreszabhatóbbak az élő közvetítések. Ez azt jelenti, hogy a streamereknek lehetőségük van beállítani azt, milyen tartalmakat szeretnének elrejteni az érdeklődők elől: 

szexuális tematika, kábítószerek, dohánytermékek és alkoholok, szerencsejáték, erőszak nyílt ábrázolása, túlzott vulgaritás, valamint a felnőtt besorolású videójátékok.

 Ha a fenti kategóriáknál rányom a videós az elrejtésre, akkor nem futnak majd bele a csatornájába azok, akik egyszerűen csak szörföznek a főoldalon és a ‘felfedezés’ almenüben. Kivételt képez az, ha alapból a fogyasztó követi már a streamert, ebben az esetben megtalálja majd akkor is az adást, ha az egyébként az rejtett állapotban van. További extra lehetőség a szexuális témák elhomályosítása, amelyek így már nem jelennek meg az előnézeti képeken sem.

Ezekkel a módosításokkal szeretné még biztonságosabbá tenni a Twitch a tartalmak megosztását, valamint fogyasztását. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy szabadon dönthetnek majd a gyártók, senkit sem köteleznek semmire. Óriási meglepetés lenne, ha azok az élőzők a blur, azaz homályosítás funkciójával élnének, akik kifejezetten abból élnek meg, hogy bikiniben üldögélnek egy medencében, vagy annak partján lógatják a lábukat. Ettől függetlenül üdvözlendő, hogy próbál lépéseket tenni a Twitch, amelyek a 18. életévüket még nem betöltötteknek teremtenek egy ingerszegényebb, cserébe protektív környezetet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről