A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Joachim Löw a magyarokat dicsérte

Joachim Jogi LOEW, LvńW (GER) remains national coach. no supporters sport sports jersey corona pandemic national team Czechs Testlvɬssnderspiel national jersey national player ATeam no fans 20 friendly game NATIONAL ELF without spectators 2020 German nati
Joachim Löw utolsó tornája előtt áll
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott részéről a szövetségi kapitány Joachim Löw és a csapat védője, Matts Hummels válaszolt az újságírók kérdéseire a Magyarország elleni, müncheni, utolsó csoportmeccset megelőzően. Löw szerint türelmesnek kell lenniük, Hummels pedig arról beszélt, hogy komolyan kell venniük a meccset.
Vágólapra másolva!

A német válogatott már délelőtt edzett Münchenben, így estére csak a sajtótájékoztató maradt Joachim Löwtől és Mats Hummelstől.

„A portugálok elleni meccsen páran kisebb sérüléseket szenvedtek, ezért cserélni is kellett, a stábnak sok munkája volt, de az utolsó edzésen Hummels, Gündogan és Gosens is a csapattal edzett, csak Thomas Müller és Klostermann nem tudott a csapattal edzeni. Müllerről holnap derül ki, hogy bevethető-e, még vár majd rá egy vizsgálat" – kezdte a csapat körüli tájékoztatást a Löw.

Joachim Löw utolsó tornája előtt áll Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

„Mindannyian boldogok voltunk a portugálok elleni siker után, de még van mit javítani. Tudjuk, hogy csak egy kis lépést tettünk és olyan helyzetben vagyunk, amikor a mi kezünkben van a továbbjutás sorsa, a portugálok elleni meccshez hasonló hozzáállást várok holnap is. Ismerjük az ellenfelünket, láttuk az Eb-n a meccseiket és a felkészülési találkozókat is, elemeztük őket, tudjuk mit játszanak.

ezt láthattuk a franciák és a portugálok ellen is" – mondta Löw.

„Kemény meccsre számítok, nem lesz annyira nyílt mint a portugálok ellen. Magyarország inkább védekezni fog és kontrázni, nekünk ezt kell kihasználni és gólt szerezni a lehetőségekből, de türelmesnek kell lennünk, mert egy ilyen riválist ki kell fárasztani, 60-65 perc után jöhet el a mi időnk.

Pontosan tudjuk, miért állnak még mindig eséllyel a továbbjutásra, rengeteget fejlődtek a magyarok" – mondta Löw, aki elmondta, ha kell, Lero Sané is bevethető lesz, aki jól dolgozik az edzéseken.

„Jó lenne ezúttal nem hátrányba kerülni, koncentrálni fogunk a védekezésre. Meg kell találnunk az egyensúlyt, ami már jobb volt a portugálok ellen, nem is engedtünk sok lehetőséget nekik, az a meccs jó alap a magyarok elleni meccs előtt" – mondta Löw, aki szerint a sérülése után Leon Goretzka is lehetőséget kaphat majd szerda este.

Hummels szerint türelmesnek kell lenniük Forrás: Getty Images/Matthias Hangst

„Ugyanazt az energiát próbáljuk hozni a magyarok ellen is, mint amit a portugálok és a franciák ellen is. Szeretnénk bejutni a következő körbe hazai nézők előtt, büszkévé szeretnénk őket tenni, jó lenne javulni a portugálok elleni játékhoz képest is. Thomas Müller a csapat egyik vezére, nélküle kicsit változtatnunk kell, de tudjuk majd pótolni.

Van pár ismerős játékos a Bundesligából is. Türelmesek leszünk, nagy labdabirtoklásra számítok, fárasztani kell majd az ellenfelet. Jó lenne korán vezetést szerezni, de nehéz ellenfélről van szó, nem lesz minden percben lehetőségünk" – mondta Hummels, aki a németekkel 2018-ban a világbajnokságon kiesett a csoportból.

„Keményen kell dolgoznunk a továbbjutásért, senki nem gondol arra, hogy már megnyertük a meccset. Nem becsüljük le az ellenfelet. Három éve más volt a hangulat a pályán, csapaton belül is, máshogy is játszottunk. Pozitívabban állok a dolgokhoz, mint akkor" – mondta még Hummels.

A Németország-Magyarország meccset 21.00 órától rendezik az Allianz Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!